12 boeken in 12 maanden: Op weg naar de martahon – Saskia uit den Bogaard

IMG_0708Een nieuw jaar betekend nieuwe uitdagingen en ik ben gek op lezen, maar ik gun mijzelf niet zo veel tijd en daarnaast les ik vaak boeken opnieuw, daarom besloot ik mijzelf een nieuwe uitdaging te geven. Namelijk 12 boeken in 12 maanden en dan niet boeken en dan niet boeken die ik al eens gelezen heb (want ik lees boeken soms 2 misschien wel 3 keer) maar nieuwe boeken en ik probeer daar dan over te schrijven, vandaar een nieuw thema op mijn blog: 12 boeken in 12 maanden en vandaag het eerste boek. Op weg naar de marathon van Saskia Uit Den Bogaard.

Saskia besluit in 2015 de marathon te lopen, niet zo maar een marathon, maar de Marathon van Rotterdam, want als je Rotterdam woont, moet je Rotterdam lopen.
Saskia liep al hard voordat ze besloot de marathon te gaan lopen maar dit keer gaat ze serieus aan de slag, compleet met schema en Frank, haar man, die trouw (regelmatig) mee loopt. Het schema bestaat uit 105 trainingen (exclusief martahon). Het boek bevat ook 106 hoofdstukken. Elk hoofdstuk gaat over een training (behalve hoofdstuk 106) en waar je tegenaan loopt. Daarnaast worden er kleine tips gegeven.

Waar veel hardloopboeken over tips gaan die je nodig heb tijdens het hardlopen (koop schoenen, let op geen katoen) heeft dit boek dit veel minder. Saskia verteld namelijk hoe haar trainingen gaan en waar zij tegen aan loopt. Aan het einde van ieder hoofdstuk staan er in 5 a 6 regels tips geschreven. Het boek heeft dus echt een verhaallijn daar hou ik van!

Wat ik ook leuk vond is dat ik na een training/hoodstuk zoiets had van! Ja ik wil nog een hoofdstuk lezen! Het boek leest gewoon echt lekker weg!
Ik heb zelfs tijdens het lezen regelmatig hardop gelachen! Het is gewoon een herkenbaar en een leuk boek! Het boek is zeker een aanrader voor iedere hardloper, ook al heb je geen ambities om wel een marathon te lopen!

Het boek is te koop voor EUR 19.95 bij bol.com. Je kan het boek hier bestellen (afflilate link – dat betekend als je het boek via deze link besteld ik een klein percentage krijg, jij betaald de gewone prijs voor het boek).

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.