A smooth life

20140212-204740.jpg

Ik ben gek op smoothies en bijna iedere avond sta ik met de blender in de keuken om smoothies te maken, deze gaan in mijn shakebeker en de volgende dag heb ik een smoothie, maar wat gebruik ik eigenlijk?

Als basis gebruik ik negen van de 10 keer sojamelk. Sojamelk maakt je smoothie wat zoeter, heel af en toe gebruik ik bietensap als basis, maar dat vind ik niet zo heel lekker.

Ik gebruik ook altijd spinazie. Deze heb ik soms vers, maar meestal heb ik deelblokjes, bij verse spinazie moet ik altijd een gedeelte weggooien en is toch aan de prijs als het niet het seizoen is.De deelblokjes gooi ik in de vriezer, zijn een stuk goedkoper en kan ik gewoon opmaken, wel laat ik ze iets zachter worden als ik ze in de blender gooi.

Fruit, ik gebruik al het fruit wat je maak kan bedenken, bananen, appels, aardbeien, mango, peren, echt alles, ik probeer meestal twee soorten fruit te gebruiken in een smoothie.

Citroensap, fruit verkleurd. Dat hoef ik eigenlijk niet te vertellen, ik wil graag dat mijn smoothie zijn kleur behoud. Door een beetje citroensap in mijn smoothie te mengen behoud hij zijn kleur en ziet het er voor mijn collega’s uit beter uit in de koelkast.

Bietensap. Heel soms gebruik ik het als basis, maar omdat ik bieten absoluut niet lekker vind. Doe ik dit niet heel vaak, ik gebruik meestal een flinke scheut in mijn smoothie. Dit kleine beetje zal natuurlijk niet mijn sportprestaties verbeteren, maar een klein beetje is prima te doen!

Hoe maak jij je smoothies? Ik ben altijd op zoek naar lekkere combinaties!

Let me know!
XoXo

2 thoughts on “A smooth life

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.