Dagje Antwerpen

2014-01-22 12.08.16Vorige week woensdag waren vriendlief en ik vrij, we besloten in de auto te stappen en een dagje naar Antwerpen te rijden.
Antwerpen is voor mij echt jeugdsentiment, vroeger gingen we altijd met opa,oma ouders en mijn zus een dagje naar Antwerpen, waar we altijd 100 Belgische Frank (kan je nagaan hoe lang geleden) om wat te kopen. Onze hond kwam zelfs uit België.  Inmiddels zijn er geen Belgische Franken meer en ben ik al jaren niet meer in Antwerpen geweest. Dus tijd om te gaan.

We hadden de auto neergezet bij de Groenstrook, dronken een kopje koffie en liepen richting de Meir. Niet voordat we een kaart hadden gekocht, want ook al kwam ik er heel vaak, ik zou het nu niet meer weten!

IMG_2616

Toen we bij de Meir aankwamen, was het niet zoals 10 jaar gelden dit was veel beter! Een huge H&M en een Forever 21, ik was in shopheaven!
De H&M was geweldig, geen rij bij de paskamer, alles netjes en strak. Ik hield er van, maar helaas kon ik er niet slagen. Bij Forever 21 kon ik beter slagen. Ook deze winkel was strak ingericht, ik kocht een imitatie leren legging.

2014-01-22 13.18.37

Vervolgens gingen we naar de Feestzaal, de feestzaal was vroeger een zaal waar feesten werden gehouden, de zaal is nu geen feestzaal meer maar een heus winkelcentrum met o.a. Urban Oufitters, COS en dergelijke, zeker een kijkje waard.

 

We slenterde verder over de Meir en gingen wat eten bij een of andere friettent (ik had mijn zinnen gezet op Vlaamse friet), we liepen de Media Markt in en vonden een Playstation 4, vriendlief helemaal gelukkig want hij staat in Nederland al een aantal maanden op de wachtlijst. Weer terug naar de Groenplaats om alles in de auto te gooien en verder slenteren.

IMG_2626

Na een paar straatjes kwamen we in het luxe gedeelte van Antwerpen, een soort PC Hoofdstaat, we liepen daar en ineens viel mijn oog op een klein schattig winkeltje met gebakjes. YES Laduree! Dankzij de verhalen van Annemerel moest ik even na binnen en kocht een thee die heerlijk naar thee ruikt! Mmmmm kan niet wachten tot het drinken van de thee.

2014-01-22 20.03.08-2

Daarna liepen we richting de Schelde om even gewoon rond te kijken en goeie gesprekken te voeren.

Na de Schelde liepen we (alweer!) richting de Meir, dit keer om wat te eten, inmiddels was het rond 17.00 uur en als we nu naar huis zouden rijden zouden we zeker in de spits terecht komen, daar hadden we eigenlijk geen zin in! Dus lekker even eten daarna was het tijd om in de auto terug naar huis te gaan.

Het was echt super leuk en gezellig, zeker voor de herhaling vatbaar.

Ben jij wel eens naar Antwerpen geweest?

 

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.