De loopbandrenners*

IMG_0067 (1)
Tijdens mijn duurloop loop ik eigenlijk altijd langs de sportschool en daar staan ze…..

De loopbandrenners. Hardlopers die naar buiten staren en op een loopband rennen, niets mis mee hoor! Ik zet gewoon alle voor- en nadelen op een rijtje vandaag.

Nadeel: Je bent binnen.
Als er een prachtig herfstzonnetje schijnt vind ik het persoonlijk heerlijk om buiten te zijn! Je kan mij niet blijer maken! Ik krijg vitamine D binnen (als het goed is) en heerlijk frisse lucht! Als ik een rondje heb gerend buiten dan voel ik mij altijd veel beter.

Voordeel: je bent binnen. 
Het herfstzonnetje wat ik omschreef is natuurlijk niet altijd! Want soms regent het kneiterhard in Nederland. En als ik in mijn regenjasje die langzaam de regen niet meer tegenhoud buiten loop en ik loop langs de sportschool, ben ik stiekem soms wel jaloers op de loopbandrenners! Of als het avond is en ik moet nog lopen, dan ben ik ook wel jaloers op sommige renners!

Nadeel: je zit in de lucht van een ander
Oke eerlijk is eerlijk dit nadeel kan je ook hebben als je met een groep buitenloopt. Maar op de hardloopband in de sportschool zit je toch sneller in de lucht van een ander. En dan bedoel ik niet de lucht als in parfum maar de zweetlucht!

Voordeel: je loopt makkelijk in 1 tempo
Een voordeel is dat je in een tempo loopt! Dat lijk mij soms wel is fijn! Ik vind het zelf namelijk moeilijker om in een tempo te lopen. Dus dat zou voor mij zeker een voordeel zijn! Maar het kan ook een nadeel zijn! Ik las laatst namelijk op Runnersweb dat je dan grotere stappen gaat nemen als je vermoeid bent en dat dat weer risicovoller is voor hamstringsblessures.

Alle gekheid op een stokje, hardlopen op de band heeft best wel voordelen. Maar eerlijk is eerlijk ik ben geen sportschoolfan, mochten we ooit verhuizen dan zou ik graag een loopband ergens in het huis willen plaatsen, via Betersport heb je een ruime keus voor loopbanden en ander apparatuur, zodat je je mini fitnessschool kan maken in je eigen huis!

Heb jij ooit nagedacht over een loopband in je eigen huis? Of ga je graag naar de sportschool?

XoXo

*Deze blog is tot stand gekomen met betersport, voor meer informatie, lees mijn disclaimer

Geef een reactie