First Energy gym, de kauwgom met caffeine

IMG_2005
Ik ben gek op caffeine, in de ochtend op mijn werk haal ik koffie om even wakker te worden, maar caffeine in kauwgom daar was ik niet bekend mee.

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Firstgum, of ik hun kauwgom wil testen. Ja hoor, deze caffeine addict (met mate hoor) wil dat wel testen,
First gum bevat 80 mg caffeine en deze wordt in 10 minuten opgenomen door de slijmvliezen.

Het eerste wat mij opviel is dat de kauwgum redelijk groot is qua formaat, maar dat snap ik, de zit vloeistof in de gum verwerkt natuurlijk. De eerste happen van de kauwgom vind ik niet lekker! Een lichte mintsmaak en de vloeistof die vrij komt vind ik niet heel lekker. Maar als ik even doorbijt gaat het wel goed. Wel vind ik de kauwgom nog steeds erg groot ook al heb ik hem flink fijn gemaald met mijn kaken.

Firstgum en duursporten
Firstgum zou moeten helpen met de uithoudingsvermogen. Zelf heb ik het gebruik tijdens een heuveltraining en een lange duurloop. Op zich ging de heuveltraining heel goed, maar of dat nou door de firtgum was, dat weet ik niet. Tijdens duurlopen vind ik persoonlijk de kauwgom te groot, van de 13 km die ik liep heb ik hem na 6 km in de prullenbak gegooid, de caffeine zat inmiddels toch al in mijn lichaam. Een 5 dagen later liep ik een duurloop zonder kauwgom, qua afstand en tijd merkte ik geen verschil.
Ik heb firstgum een keer tijdens een duurloop ingenomen (dus als een soort gelletje) en dat is niet aan te raden. Mijn hartslag schoot gigantisch omhoog op dat moment, aan te raden is als je looptmet First gum deze in te nemen voor je loop.

Firstgum in de sportschool
De tweede keer dat ik First Gum testte was in de sportschool. Ik merkte dat ik een iets verhoogde hartslag had maar mijn oefeningen waren goed uit te voeren, daarnaast was mijn focus ook hoger. Ik merkte dat alles net een tikkie beter ging!! Dat was wel zo fijn!

Ik heb Firstgum voornamelijk tijdens het sporten getest, maar je kan first gum ook gebruiken als je een zware dag heb op kantoor, of als je in de nachtdienst zit en je heb focus nodig. Ik weet dat mijn vriendlief soms Firstgum meeneemt als die een langere tocht gaat fietsen (dus eigenlijk ook duursport) om zijn focus te houden als die op de weg zit.

Firstgum kan je dus gebruiken als je net een beetje extra focus, energie en concentratie kan gebruiken.

Voor een 2-pack firstgum (10 kauwgommen) betaal je 5,99 en aan 1 kauwgom heb je ruim voldoende voor een sportieve activiteit.

Ben jij al bekend met Firstgum?

XoXo

Deze blog is in samenwerking met Firstgum, maar dat verandert niets aan mijn mening, lees voor meer informatie mijnĀ disclaimer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.