Food: Roergebakken citroenspinazie

IMG_2615

Ik ben gek op eten. Ik lust ook echt bijna alles. Met kerst maakte vriendlief en ik als bijgerecht Roergebakken citroenspinazie. Een gerecht wat met 5 minuten klaar is. Zelf maakte ik het afgelopen dinsdag als hoofdmaaltijd en deed ik er nog wat zalmsnippers doorheen. Heerlijk, makkelijk met 5 minuten klaar en (niet geheel onbelangrijk) gezond! Ik gebruikte wat minder spinazie dan volgens het recept, maar ik was ook alleen.

En ja, het ziet er niet heel smakelijk uit maar dat is het wel!

Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 zakken panklare verse spinazie (a 300 gram bij de AH)
  • 25 gram grofgehakte cashewnoten (in het originele recept staat gezouten maar ik gebruikte ongezouten.

Het maken is super simpel.

  1. Boen de halve citroen schoon en rasp de gele scheel eraf.
  2. Pers de citroenhelft uit.
  3. Verhit de olie in de wok en bak de knoflook 30 seconden (ongeveer)
  4. Schep de spinazie in de pak, doe dit in gedeeltes en roerbak tot de blaadjes slinken. Net zolang tot de spinazie op is.
  5. Roer de citroensap en de citroenrasp er door heen (hoef niet perse de citroenrasp dat doe ik zelf ook nooit) en roerbak alles nog 1 minuutje door.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe (ik gebruik iets peper maar geen zout)
  7. Strooi de cashewnoten er over heen.

En dat is het, wil je net zoals ik het als hoofdgerecht gebruiken haal dan wat zalmsnippers en roer deze er door heen. Dit kan je na stap 5 doen.

En voila! Klaar is je gezonde maaltijd! In ongeveer 5 minuten heb jij een gezonde maaltijd op tafel gezet!

XoXo

p.s. Credits van dit recept gaan toch echt naar vriendlief, tenslotte is hij degene die het gevonden heeft in de Appie App!

 

Een gedachte over “Food: Roergebakken citroenspinazie

Geef een reactie