Food:Sperziebonen met bacon

 photo IMG_1608_zpstqkfmyhd.jpg
Van de week postte ik de foto hierboven op mijn Instagram, door de reactie van Nicole dacht ik bij mijzelf waarom post ik niet is een keer dit recept online.
Het is goed voordat ik ga crossfitten, daarnaast is het super simpel en tenslotte is het heel erg lekker!


Eerlijk is eerlijk, de credit van dit recept gaan naar de Appie App en vriendlief (die vond het recept). In 15 minuten (volgens mij zelfs minder) staat dit recept op tafel.

Wat heb je nodig (voor 2 personen):
250 gram sperziebonen
1 bakje bacon (in reepjes)
Wat olijfolie
Een flinke hand Cashewnoten
4 zongedroogde tomaten, licht droog gedept (in stukjes).

Hoe ga je te werk:
Maak de sperziebonen schoon en kook deze 5-6 minuten in het water, laat ze vervolgens uitlekken.

Verhit een hapjespan (wok kan ook, maar die hebben wij niet in onze pannencollectie) met wat olijfolie en bak de bacon een aantal minuten (in het recept staat 1-2 minuten, maar ik deed het iets langer, ik hou wel van een bite, anders zijn ze zo zacht).

Voeg de sperziebonen en schep het geheel nog een beetje om 1 a 2 minuten.

Gooi de tomaten erdoor en schep nog een keer het geheel nog een keer 1 a 2 minuten om.

Gooi er een flinke hand cashewnoten doorheen en laat deze ook lekker warm worden.

Klaar!

In het recept stond dat het lekker was met rijst of aardappels, wij hadden noodles gekookt met Teriyaki saus. Wat ook een aanrader is!

2 gedachten over “Food:Sperziebonen met bacon

Geef een reactie