Mijn sla (lunch)

 photo IMG_3095_zpslzc5zyzn.jpg
Als je mij op instagram volgt zie je met regelmaat een bak gevuld met sla voorbij komen. Vandaag deel ik je mijn salade recept.

Als eerste mijn slabak, mijn Slabak is van Sistema en ik hou van mijn slabak! Sowieso vind ik het Sistema systeem ideaal, de bakken zijn makkelijk en gewoon ideaal om mee te nemen. Gelukkig zijn ze makkelijk verkrijgbaar bij de Blokker en daar ben ik blij mee want ik vergeet nog wel eens een bakje uit mijn tas te halen en dan kan ik makkelijk een nieuwe halen (de Blokker is heel blij met mij).

Dan mijn sla, mijn sla is nogal apart. Ik lust namelijk geen tomaat dus dat gaat er echt niet in, ik vind het namelijk absoluut niet lekker. Ik eet twee dagen in de week sla als lunch. Dat neem ik mee naar mijn werk.

Als eerste neem ik een zak gemixte ijsbergsla, meestal een zak van 200 gram en die deel ik dus (ik weeg echt alles en deel alles door 2, behalve de komkommer die deel ik gewoon door het midden). Ik snij een komkommer door het midden en vervolgens snij ik deze nog een aantal keer door de helft en nog een keer, zo heb je kleine driehoekjes, deze gooi ik erbij. Ik deel een blikje mais door 2 en die gooi ik er ook bij. Bij de AH heb je zakjes met zaden en pitten of met noten, deze wissel ik af, maar ik gooi er dus een klein handje doorheen, dit mix ik. De basis van mijn sla is klaar.

Dan de ‘dressing’. Het is een receptje van mijn collega. En van oorsprong is de dressing ook koolhydraat arm en komt het voor in een koolhydraat arm dieet. Ik eet niet koolhydraat arm (mais is een koolhydraat) dus gaat het voor mij niet op.
Ik neem een blikje tonijn op waterbasis en laat deze uitlekken, vervolgens doe ik er een klein beetje Zaans mayonaise en chilisaus bij. De verhoudingen let ik niet op, het hoeft voor mij niet te smeuig te worden, een beetje bite vind ik wel lekker. Ik meng dit door elkaar en meng daarbij nog een beetje peper en zout er over heen. Klaar!

Bij de “originele” dressing zitten ook nog zilveruitjes en augurkjes, maar omdat ik dat echt niet lekker vind laat ik deze eruit.

En dat is eigenlijk mijn salade. Het is een salade zonder al te veel poespas maar ik zit er wel een hele middag vol van. Ik heb niet te veel verstand van eten maar volgens mij zit er een redelijke balans in. Daarnaast vind ik het gewoon erg lekker.
Het voordeel van deze salade is dat die makkelijk te preppen is. Ik maak alles klaar gooi het meeste in mijn bakje en leg het in de koelkast, de volgende dag is het gewoon uit de koelkast halen en in mijn tas tot de lunch (oke op mijn werk gaat het nog in een koelkast). Ideaal dus!

Wat is jouw favoriete sla

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.