Nike Structure schoenen*

IMG_4805
Al sinds december loop ik op mijn Nike Structure schoenen. De schoenen die mijn geliefde Asics GT 2000-3 moesten vervangen en tot mijn ontdekking had ik er nog nooit over geschreven….tot vandaag.

De Nike Structure schoen bestaat sinds 1991 en is een echte wegschoen, dus op de baan is die niet handig. Het is een antipronatie schoen en ik ben er heel erg blij mee. In het begin moest ik er erg aan wennen omdat de schoen iets smaller valt dan mijn oude Asics GT 2000 schoenen. Hierdoor had ik in het begin last van mijn voeten, maar tegenwoordig zijn het mijn pantoffeltjes.

De schoenen hebben als slijtzool een honinggraad structuur hierdoor heb je beter grip, ikzelf heb de Nike Structure Shield schoenen, mijn slijtzool is daardoor nog wat grover zodat ik in sneeuw meer grip heb, je begrijpt ik heb een winterschoen (maar zelf heb ik er nooit in de winter mee gelopen).

Mijn schoenen hebben ook nog een extra reflecteren delen zodat ik in de winter extra goed zichtbaar ben ook dit vind ik wel belangrijk! Daarnaast houdt mijn schoen de warmte extra vast in de winter, ik was daardoor bang dat ik in de zomer natte zweetvoeten zou halen. Gelukkig heb ik hier helemaal geen last van! Naast dat ze mijn voeten warm houden houden ze ook mijn voeten droog! Dit is ook extra fijn! Want natte sokken houdt niemand van. De Nike Structure Shield heeft een soort van coating om om de schoen heen waardoor er geen regen en kou doorheen komt maar dit wel naar buiten laat. Natuurlijk heb ik last van stinkvoeten na het hardlopen, maar wie heeft dat nou niet? Volgens mij is er niemand in de wereld die na het lopen geen stinkende voeten heeft.

Heel leuk al die feiten maar wat vind ik nou eigenlijk van mijn Nike Stucture schoen?
Het is een redelijk fijne schoen, zoals ik al eerder in de blog zei deden mijn voeten in het begin heel erg zeer en had ik slapende voeten. Ik heb contact gehad met verschillende hardlopers en zei zeiden dat het even wennen was. Dit klopte nu ik mijn schoen meer aan heb staat deze meer naar mijn (scheve) voetjes en loop deze stukken beter. Soms mis ik zeker nog wel mijn vertrouwde GT 2000 schoenen, maar deze Nike Structure zijn goede vervangers, ik denk dat ik mijn GT’s mis omdat ik mijn eerste halve marathon op die liep en al mijn PR’s verbrak op mijn GT’s. Maar nieuwe schoenen betekend ook nieuwe PR’s om te zetten!
Ik heb een keer tijdens het trainen flinke blaren gehad tijdens het lopen, maar om heel eerlijk te zijn denk ik niet dat dat aan de schoen lig. Maar al met al is het een fijne schoen als de schoen eenmaal naar je voet staat.

De prijs? EUR 130,- maar dat ben je al redelijk snel kwijt voor een hardloopschoen. Soms kan je ze goedkoper vinden (er is nu veel sale) zoals hier bijvoorbeeld. Natuurlijk is een schoen iets heel persoonlijks en heb jij bijvoorbeeld weinig met deze schoen. Dat kan, ik ben heel blij met mijn schoen en kan weer flink wat kilometers op weg.

XoXo

 

*Deze blog is in samenwerking met Sportshowroom.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.