Recept: steak met pittige sperziebonen

IMG_9580
Tijdens de periode dat ik aan mijn voedingsschema zat, leerde ik andere gerechten kennen. En een van die favoriete gerechten is Steak met pittige paprika. Ik heb het originele recept iets aan gepast (zo gebruik ik maar  1 pan in plaats van 3 (in het kader van het scheelt vaat). En aangezien die te lekker is om niet te delen, deel ik vandaag met jullie de Steak met pittige kip en sperziebonen.

Het recept is niet moeilijk om te maken en je heb het in iets meer dan 30 minuten op tafel.

Wat heb je nodig:

  • Zout en peper
  • olijfolie of kokosolie
  • 2 biefstukken
  • 250 gram cherry tomaten
  • oregano
  • Sperziebonen
  • 2 teentjes knofloop fijngesneden of geperst
  • een halve theelepel rode peper (fijngesneden)

Hoe gaan we te werk:
Maak de sperziebonen schoon en kook deze in 7 minuten gaar.
Pak een koekenpan en verhit daar wat olijfolie/kokosolie in, Breng de biefstukken op smaak met zout en peper en bak de biefstuk naar de gewenste gaarheid (bij mij is dat meestal 4-6 minuten). Haal de biefstuk uit de pan en laat deze 5 minuten rusten voordat je hem snijdt.
Verhit vervolgens 1 theelepel met olijfolie/kokosolie en voeg daar de tomaten bij met een kwart theelepel zout en een beetje peper, bak de tomaten totdat ze zacht worden, bij mij is dat meestal net niet puree, gooi de een klein beetje oregano bij en doe de tomaat vervolgens in een bakje.
Vervolgens verhit je weer een klein beetje olijfolie/kokosolie. Als deze verhit is gooi je de knoflook in de koekenpan en bak je de knoflook 1 a 2 minuten. Gooi de gekookte sperziebonen in de pan voeg een halve theelepel zout en een kwart theelepel peper toe, bak alles even (dit is 4 a 5 minuten, daarna gooi je de biefstuk erbij en de tomaten, je eindigt met een klein beetje rode peper.
Alles laat je nog goed even warm worden en schep het op je bord.

En voila! Je eten is klaar! Eet smakelijk!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.