Reisgidsen

IMG_2841Ik ben gek op het voorbereiden van mijn vakanties, het liefst koop ik een reisgids en plan ik er, samen met vriendlief, op los. Wat willen we zien? Wat gaan we doen? Wat kunnen we tegelijk doen? Je snapt het al, ik heb een aantal reisgidsen in de kast staan. Vandaag mijn reisgidsen assortiment!

IMG_2842Als eerste de reisgids van vriendlief. Nou ja het is niet echt reisgids te noemen. De wereld in 27 vakantiedagen en om eerlijk te zijn….Ik heb er nog nooit in gebladerd.

IMG_2856Toen ik met mijn ouders op vakantie ging, zijn we ooit naar Rome geweest, op de camping kocht ik dit boekje over Rome. In het boekje staan foto’s van verschillende gebouwen toen en nu. Een interessant boekje over Rome.

IMG_2850De eerste vakantie samen zijn vriendlief en ik naar Kos geweest. Ik kreeg toen een reisgids van mijn omda. Deze is van Deltas en is ook de enigste van dit merk.

IMG_2852

 

Toen vriendlief en ik besloten in 2011 op vakantie te gaan in Londen kregen we deze reisgids van mijn zus. Het was een wat oudere reisgids over New York, maar het begin van de voorpret was er!IMG_2847In 2011 gingen vriendlief en ik naar New York, daar moest natuurlijk een boekje van gekocht worden. Dit boekje is van Momedia uitgevers en is de 100% New York gids. Ik vind de 100% boekjes erg fijn. Per wijk staat er een leuke wandelroute in, leuke winkels en eettentjes. Deze gids hebben we veelvuldig gebruikt.

IMG_2846In 2012 gingen we naar Londen. Daar moest natuurlijk ook een boekje van komen en natuurlijk weer een 100% gids.

IMG_2845Toen ik een van deze twee gidsen kocht (ik weet helaas niet meer welke) kreeg ik de 100% Amsterdam gids. Ik ga natuurlijk wel eens naar Amsterdam, maar nog nooit met een gids, deze is dus vrij nieuw.

IMG_2851Vlak voordat wij in 2012 naar Londen gingen, had ik een prijsvraag gewonnen en kreeg ik de reisgids Where Would John go. Het is een reisgids over de beste plaatsen in Londen waar je niets kunt doen. Tsja ik was maar vijf dagen in Londen, dus ik heb een hoop gedaan in plaats van niets.

IMG_2857Toen vriendlief en ik een dagje in Antwerpen waren wisten wij de weg naar de Meir niet. We gingen de VVV binnen en kocht een stadsgids van Antwerpen voor 1 euro hierbij zat een plattegrond en leuke feitjes over antwerpen.

IMG_2858Dit jaar gaan we naar Dubai (iemand nog leuke tips over Dubai, let me know) en omdat ik de voorpret zo leuk vind, kon ik het niet laten om een gids te kopen over Dubai. Omdat er nog geen 100% editie is over Dubai kocht ik een Marco Polo gids, deze zijn ook heel leuk om te lezen.

IMG_2859Bij de Dubai gids kreeg ik een gratis Parijs gids. Ik ben inmiddels ook al naar Parijs geweest (bijna een jaar geleden alweer!) en wil nog een keer terug, dus een gids is altijd handig!

Welke reisgidsen heb jij?

XoXo

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.