Running: Evy versus Renate

Inmiddels kan ik mezelf al een beginnende expert noemen qua hardlopen. Ik ben begonnen met Evy, ben gestopt met Evy, ben weer begonnen met Evy, ben weer gestopt met Evy.

Evy Versus Renate

De laatste keer dat ik weer besloot te gaan beginnen met hardlopen begon ik niet met Evy, nee ik begon met Renate. En vandaag vertel je wat ik de verschillen vind van het hardlopen met de beide dames.

Voor en nadelen

Evy is Vlaams, Renate is Nederlands
Ja het is een verschil, de Vlaamse stem van Evy of de harde Nederlandse stem van Renate, het is een klein verschil. En eigenlijk is het niet echt een belangrijk verschil, maar ik vond toch dat ik hem moest noemen

Evy komt bij mij over als een vriendin, Renate is voor mij een echte coach
Ik heb nogal eens een schop onder mijn achterste nodig als het om hardlopen gaat. Evy zegt na de training dat ze fier op mij is en dat ik mij best doe terwijl ik loop. Renate zegt tegen mij dat ik nog een halve minuut moet en dat ik het kan doorzetten. Daarnaast kreeg ik de eerste les gigantisch op mijn donder omdat ik niet warm had gelopen van Renate.

De muziek van Renate geeft voor mij duidelijker aan wanneer ik moet lopen en wanneer ik moet rennen.
De muziek van Renate vind ik persoonlijk leuker daarnaast geeft de muziek van Renate duidelijker aan wanneer ik moet lopen en rennen. Evy de muziek deed dat ook wel, maar haar muziek was een stuk rustiger. Daarnaast had ze heel vaak hetzelfde liedje. Ik kon sommige stukjes echt niet meer horen.

Evy is goedkoper en makkelijker te vinden.
Evy heeft een app, Evy is makkelijk te downloaden (sssst hebben jullie niet van mij). En Evy is goedkoper. Renate heeft ook een app (van de Atletiek Unie), is bijna niet te downloaden en is aanzienlijk duurder, Renate heeft maandabonnementen terwijl je bij Evy de lessen los kan kopen

Evy heeft een boek uitgebracht
Evy heeft niet 1 boek uitgebracht maar wel meerdere, start to Run, keep Running, Start to swim enz, enz, ik vind de boeken van Evy echt heel erg leuk, ze bespreekt de eigen ervaring maar ook tips en recepten. Renate heeft geen boek uitgebracht

Renate wisselt meer af qua trainingen
Bij Renate wissel je lessen af, de ene keer dribbel je de andere keer sprint je en weer een andere keer ren je lange afstanden. Bij Evy trainde je je minuten op maar was niet gevarieerd. Ik vind het dan moeilijker om er bij te blijven want het wordt zo eentoning

Evy praat meer
Dat vind ik. Evy praat voor mij te veel. Wat maakt het uit wat voor weer het is? En ja ik heb inmiddels goede schoenen! En ga zo maar door. Ik was het opgegeven moment echt zo zat.

Renate heeft niet alleen 5km
Renate heeft ook 10km voor beginners en 15km en een halve marathon. Evy heeft 5 km en een vervolg dat is 10km. Ikzelf was de 5km behoorlijk zat en ging dus naar 10km

Renate de opbouw is vlotter
Renate de opbouw is sneller. Wat het wel weer moeilijker maak, maar ik vind het wel fijner, ik heb natuurlijk een beetje conditie en dit helpt om het snel weer op peil te krijgen

Renate heeft onderhoudslessen
Ben je klaar met de 10 km en heb je nog geen vertrouwen om solo te lopen op muziek? Geen probleem Renate helpt je om steady te blijven bij 10 km. En niet alleen bij de 10, ook bij de 5 km

And the winner?
Het is moeilijk om een winnaar aan te wijzen want iedereen is verschillend, voor mij werkt Renate beter. Ze is strenger en ze praat minder.
Ik snap ook dat Evy voor veel mensen beter is. Evy praat veel en loost je als het waren door de renminuten heen. Voor mij werkte dit tot een week of 4, daarna begon ik mij eraan te irriteren. Ik ben benieuwd wat jij vindt!

Wie is jouw favoriete Runningscoach?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.