Smooth Criminal

2014-04-10 07.00.40

De afgelopen weken was ik het maken van groene smoothies ineens een beetje zat. De blender bleef in de kast staan en het fruit lag in de vriezer en bleef daar liggen. Ik was niet meer smooth. Vandaar dat ik vandaag jullie wat tips geef om, als je net zoals ik de draad kwijt bent,

Van de week dacht ik ineens dit moet anders! Ik kocht weer een zak verse spinazie en ging aan de slag. Maar zo een grote zak van 300 gram gaat natuurlijk niet in een smoothie, laatst kreeg ik de tip van een van mijn lezers om de spinazie in te vriezen, dus heb ik allemaal zakjes gemaakt met een flinke hand spinazie erin zodat ik netjes iedere keer een zakje in mijn smoothie kan doen. Zo gooi ik niet de helft van mijn spinazie weg!

Daarnaast heb ik ook geen zin om iedere avond mijn blender te pakken, daar moest ik ook wat op verzinnen. Dus maak ik gewoon grote porties, ik neem altijd een halve liter smoothie mee naar mijn werk dus maak ik een liter smoothie, een gaat in de koelkast en de ander in de vriezer voor de volgende dag. Heb je een grote vriezer? Dan kan je natuurlijk smoothies maken voor de hele week. En de smaak? Die loopt bijna niet terug.

Je smoothie meenemen dat is geen probleem, neem een oude plastic drinkfles van een halve liter of doe zoals ik, ik neem altijd mijn shakebeker mee, iedereen op mijn werk weet inmiddels dat de shakebeker met dat groene spul van mij is.

Heb je keihard getraind en last van je spieren? Gooi in je smoothie een lepel proteïne, handig natuurlijk als je zonder smaakje hebt maar met vanille maakt het wel lekker!

Niet perse nodig, maar wel leuk, drink je smoothie gezellig! Ik drink negen van de tien keer mijn smoothie met een rietje, ten eerste omdat ik uit de shakebeker drinken irritant vind en ten tweede drinkt het wat makkelijker omdat ik mensen elk moment te woord moet kunnen staan. Daarnaast staat het ook vrolijker.

Heb jij nog leuke smoothie tips? Laat ze achter bij de comments.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.