Start to Run #61: There it is

SchoenenVorige week dinsdag ben ik voor het eerst naar de loopgroep geweest, ik was mijn motivatie totaal kwijt en was benieuwd of dit zou helpen, dat heeft het!

Een beetje zenuwachtig kwamen we om 7 uur aan bij het verzamelpunt. Al snel hoorde we daar dat we wat over ons zelf moesten vertellen…hmmm oke, daar hou ik persoonlijk niet van. Om kwart over 7 vertrok de groep naar het verzamelpunt, dat was zo een 800 meter lopen, de meeste mensen gingen als een malle, ja dat kon ik echt niet bijhouden, als laatste kwamen mijn zus en ik aan bij de groep, na wat mededelingen kwam het voorstelrondje. Nou daar gingen we. Ik ben Linda, ik ben 26, loop nu ruim anderhalfjaar (bijna 2) en ik wil, nee ga op 7 juni We Own The Night lopen en dat is 10 kilometer. Daarna was mijn zusje, die zei ongeveer hetzelfde, daarna werden we verdeelt in groepen (beginners, halve marathon en hele marathon) en gingen we op weg naar de plek waar alles los gemaakt werd en we nog een oefening deden met de speedladder. Daarna gingen we naar de “baan”.

In Houten hebben we niet echt een atletiek baan, maar wel een heel mooi fietspad bij het manifestatieterrein. De loopgroep heeft daar met verf meters opgezet en daar is onze baan.

Maar goed, tijd voor het hoofdprogramma. Het was intervaldag! Dat betekend dat de mensen 1x1km 2x2km moesten lopen. Slik, slik slik, ik was mijn conditie toch wel wat kwijt geraakt in de loop der tijd. Gelukkig mochten mijn zus en ik 400 meters lopen en terwijl wij (prive)les kregen merkte ik dat ik echt gefocust werd en we gingen lopen, ik kwam tot 8 keer heen en weer. Er stond bijna 6km op mijn horloge (het was niet snel maar wel 6km) toen de les afgelopen was. We werden richting koelplaats gebracht waar we nog even gingen strechten wat was dat fijn! Ik voelde mijn spieren echt verlengen. Daarna liepen we terug op richting omkleedhokken. Ik moest 7km aantikken. Dus ging ik het laatste stukje nog rennen en YES 7km! Ik kwam er wel weer!

Woensdag was rustdag en donderdag was ik in Zeeland en daar deed ik niet aan sport (behalve een ellendige trap beklimmen).

Vrijdag en zaterdag begon het te kriebelen, het was mooi weer en ik wilde eigenlijk een stukje rennen, mijn benen waren onrustig en niet alleen mijn benen ik ook!

Zondag mocht ik weer!! Renate zeg nog steeds herstelweek (grrrr ik haat herstelweek). En ik mocht weer rennen, alles zat mee, het weer, de muziek alles, ik liep maar een klein stukje 2,5km en ik was klaar, daar was ik het zelf niet mee eens, ik wilde eigenlijk wel verder! Laat ik maar niet eigenwijs doen dacht ik bij mezelf, tenslotte komen er nog een hoop andere runs aan waar ik wel langer mag rennen!

Hoe gaat het bij jou met rennen?

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.