Start to Run: Het is niet alleen mooi wezen

Toen ik begon met hardlopen paste alles, mijn outfit was roze en het haarbandje ook, zelfs in mijn schoenen zat roze, inmiddels weet ik dat er meer dat matchende kleding nodig is om te lopen.

Dinsdagavond, tijd voor een training bij de loopgroep, ik ga nog steeds met veel plezier daarheen, maar de weg is nog lang. Zorgde ik eerst ervoor dat alles perfect bij elkaar past. Nu zorg ik voor de praktische kant, geel shirt zodat ik gezien word en we passen de haarband en het elastiekje er bij aan. Ik ben niet de enigste met een geel shirt wel de helft van de groep is geel de andere helft is oranje.

Waarom ik dit vertel? Het viel  mij tijdens het naar huis lopen op hoe slecht je zichtbaar bent als loper, in het donker, in donkere kleding, het is gewoon niet goed! Oke dit waren de wijze woorden tijd voor mijn training.

Vandaag stond er op de planning 6×800 meter lopen. Alleen het idee al! En dat is het hoofdprogramma, we doen daarvoor ook nog een kleine training/warming up en een cooling down. Ik moet leren beter te verdelen! Want ik ben al kapot bij de begintraining en dan moet het hoofdprogramma nog beginnen. Maar goed, tijdens de 6×800 meter dribbelde ik met mijn vader mee, ik had een hoop spanning in het lichaam en langzaam verlate dat mijn lichaam, de 800 meter gingen steeds beter. Ik loop nog geen 6×800 meter maar we komen er wel!

Tijdens de training viel mij eigenlijk op hoe langzaam ik ben en hoewel ik mij daar tijdens de training behoorlijk aan irriteer tot zelfs frustreert zei de hoofdtrainer iets wat ik in mijn hoofd moet knopen: Lopen doe je tegen jezelf en niet tegen anderen mensen, dus als je langzamer ben dan alle anderen dan geeft dat niet. Hij heeft gelijk, maar toch frustreert het mij, ik wil ook snel zijn!

Het leuke is dat ik door alle trainingen, mijn gemiddelde kilometers langzaam omhoog kruipen! Daar ben ik blij mee!

Hoewel het met langzame stappen gaat wordt ik steeds beter en steeds sneller! En ondanks dat ik soms geen zin heb om hard te lopen blijf ik het nog wel heel erg leuk vinden!

Wat jij?

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.