12 boeken in 12 maanden: Eet als een Expert

IMG_1185
Al heel lang lag het boek eet als een expert in mijn nachtkastje. Ik las een stuk, lag hem weg en vervolgens begon ik aan andere boeken. Waarom las ik niet verder?

Ik ben altijd op zoek naar leuke feitjes over voeding, waar ik dan heel wijsneuzerig mee kan overkomen (vooral tijdens de lunch) want is brood wel zo slecht of niet?
Daarnaast is het natuurlijk ook iets voor mijzelf want ik als eeuwige jojo en moeite met voeding kan wel wat tips gebruiken over hoe je nu het beste eet. Klein voorbeeldje over mij en mijn voeding tot 9 jaar geleden deed ik niet aan ontbijt, dankzij mijn vriend heb ik leren eten in de ochtend en geloof mij, daar ging een heel proces aan vooraf.

In het boek eet als een expert lees je voornamelijk feiten over voeding die wettenschappenlijk onderzocht zijn (eindelijk) en dus ook wetenschappenlijk onderbouwd. Het boek is een no nonsens boek. In duidelijke Jip en Janneke taal. Niets lezen over marcro’s maar gewoon simpel! Wat kan je eten en wat is er slecht en geloof mij er stonden dingen in wat ik zelf niet wist! Terwijl ik (al zeg ik het zelf) best wel wat over voeding weet inmiddels.

Het boek is makkelijk opgedeeld in ontbijt, lunch, drinken, snacks en diner. elk gedeelde bevat ook nog eens een aantal recepten, die makkelijk te maken zijn met ingredienten waar je niet ver voor hoef te gaan, gewoon in je supermarkt. Dat vind ik zeker een voordeel, ik wil makkelijk, snel en gezond kunnen koken zonder heel veel moeite (of overal en nergens mijn boodschappen vandaan halen). Een opmerking daarbij is dat Eet als een expert geen recepten boek is, de recepten zijn ter ondersteuning. Eet als een expert is een boek over voedingsadviezen. Daarnaast vind je er weekmenu’s.
Zelf wil ik binnenkort met de weekmenu’s aan de slag gaan, kijken hoe mijn buik hierop reageert.

Het boek eet als een expert is zeker een aanrader! Voor EUR 20,- leer je veel meer over voeding en ga je zeker naar je eigen voeding kijken! Een aanrader dus! Het boek kan je hier bestellen (affilate link).

Ben jij al bekend met het boek eet als een expert en wat vond je ervan?

XoXo

 

Bevalt Affilate link lees mijn disclaimer)

1 thought on “12 boeken in 12 maanden: Eet als een Expert

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.