Mijn DNA ontleden -deel 1

IMG_2537Ik hou van hardlopen en ik hou van crossfitten, maar waar heb ik eigenlijk aanleg voor? Ben ik wel een echte hardloper of ben ik toch meer een krachtsporter? Ben ik blessuregevoelig? Ben ik eigenlijk wel goedbezig? Tijd om dat uit te vinden.

Afgelopen vrijdag lag er een pakketje in de bus van DNAisYou! DNAisyou gaat samen met mij kijken wat voor een DNA ik heb op sportgebied. Want ik vind hardlopen heel erg leuk maar wat als mijn DNA zegt dat ik meer kan halen uit krachtsporten. Want niet alleen verteld je DNA wie je bent maar ook wat voor aanleg (is dat Nederlands?) je hebt.

DNAisYou is een bedrijf die helpt het beste uit jezelf te halendoor middel van DNA. Zo heb je verschillende pakketten, een pakket voor afvallen of voor je huid, maar ook een pakket met hardlopen. Daar heb  ik voor gekozen. In het pakket hardlopen gaan ze kijken naar mijn prestaties en trainingen, want ik ben lekker aan het trainen door middel van lange duurlopen, maar wat als ik aanleg heb voor krachtsport? En wat betekend dit eigenlijk voor mijn hardloopprestaties? Hoe zit het met mijn zuurstofopname? En kan ik dat nog verhogen, Enne…mijn spiervezels? Heb ik aanleg voor snelle vezels of voor langzame vezels en hoe kan ik mijn training het beste daar op aanpassen?
Maar via mijn DNA kunnen ze ook kijken wat mijn gevoelige punten zijn qua blessures. En hoe het zit met mijn motivatie.

Maar ook wordt er gekeken naar mijn Marcronitrienten. Wat is de beste verhouding van eiwitten, vetten en koolhydraten om in balans te blijven (of misschien wel een beetje af te vallen). En dat kopje koffie wat ik iedere ochtend neem, hoe snel wordt dat afgebroken in mijn lichaam.

Het is nogal een onsamendhangend stuk maar ik kom hier op terug. Als ik al mijn resultaten terug heb ga ik het allemaal op een rijtje zetten en hoop ik dat ik het duidelijk kan maken voor jullie.

Voor nu ga ik even mijn DNA afnemen, even (nou ja een poosje) geduld hebben en kijken wat er uit komt!

XoXo

Deze blog is in samenwerking met DNAisyou

1 thought on “Mijn DNA ontleden -deel 1

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.