Bietensap? Ja of Nee?

 photo IMG_4518_zpsx0tf5jd9.jpg
Nog een week voor de halve marathon, of nou ja 1 week, nog 9 dagen.

Voor mij staat de fles bietensap. Moet ik er nu aan beginnen of niet? Ik zucht en leg de fles weer terug in de koelkast. Een half uur later haal ik de fles er weer uit. Ik zucht schenk een halve liter in pak een rietje en klok het toch naar binnen.

Bietensap, er wordt een hoop over geschreven.  Zo zou het helpen bij duurlopers en wordt je er sneller van (of zoiets, ik ben geen wetenschapper dus bind mij er niet op vast). Eigenlijk is bietensap legale doping.

Maar aan de andere kant wordt er ook gewaarschuwd voor bietensap want bietensap bevat Nitraat en veel Nitraat kan leiden tot ziektes. Als je er veel van drinkt. Maar wat is veel?

Eigenlijk zou je twee weken van te voren moeten beginnen met bietensap, maar ik vind een week volhouden al moeilijk dus begon ik gisteren

Kijk ik naar mijzelf en bietensap dan had ik er tijdens Leiden wel profijt van. Ik weet niet of het komt door de bietensap of door mijzelf maar in Leiden liep ik een flink PR op de 10 km. Misschien heeft het wel een soort effect dat je denk dat je er snel van wordt, ik heb geen idee.

In ieder geval, ga ik de aankomende weken maar weer beginnen met bietensap, tenslotte is alle hulp (of het nou werkt of niet) welkom 🙂

Proost!

XoXo

2 thoughts on “Bietensap? Ja of Nee?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.