B’Twin Reinigingskit 300

 photo Blog1_zpsxywgykjj.jpg
Toen ik met vriendlief in Maasmechelen was deden we een bezoekje bij de Decathlon, naast al mijn andere spullen kocht ik ook deze reinigingsset van B’Twin en vandaag horen jullie of het wat is.

Op het eerste gezicht lijken het allemaal wc borstels. Dat was het eerste waar ik aandacht, kleine wc borstels en een springveer met wc borstel. Goed, ik was wel enthousiast want mijn waterzak rook niet zo fris meer. Hij stonk, alsof je een bidon met water had laten staan, oeps! Nou tijd voor de grote schoonmaaktest.

Ik moest eerst even op Google opzoeken of de slang wel los kan, dat kon ik dus niet vinden, lang leven social media, want al snel kreeg ik de tip om heel hard te trekken. Oké ik ga het gewoon doen, vriendlief werkt dicht bij de Decathlon dus als ik hem kapot zou trekken dan zou ik vriendlief lief aankijken. Maar inderdaad flink trekken en de slang kwam los (en was nog heel) ook het mondstuk kon ik verwijderen.

Met de kleine borstel maakte ik mijn mondstuk schoon, daar kwam een hoop water uit, vandaar die vieze geur. Nu snap ik het.

De slang is met de veer borstel makkelijk schoon te maken, daarnaast kan je hem ook redelijk droogmaken met de borstel. De wat grotere borstel is voor het schoonmaken van de waterzak. Ik maak hem schoon met de borstel en droog hem altijd even na met theedoek.

Dan de aparte klerenhanger. Het is fijn dat Decathlon zo een geweldige set verkoopt. Iets minder fijn is het ophangsysteem. Helaas is dit ophang systeem namelijk niet voor de Kalenji en B’Twin waterzakken. Deze waterzakken gaan namelijk van boven open en niet met een draaisysteem zoals de schoonmaakset achter op de verpakking aangeef. Beetje jammer. Maar het geeft voor mij niets want ik gebruik de klerenhanger wel. Ik leg deze namelijk gewoon in mijn waterzak en dan blijft mijn waterzak openstaan. Vervolgens doe ik hem in de tas en hang ik de tas in mijn kledingkast (ja mijn waterzak hangt in mijn kledingkast ik heb er geen plaats voor). Zo kan de tas luchten en de waterzak blijft open en lucht dus ook! WIN-WIN!

Het schoonmaaksetje kost EUR 9,99 en is een goeie aankoop ondanks de onhandige klerenhanger. Tenslotte is iedere keer een nieuwe waterzak kopen veel duurder.

Ik ben benieuwd hoe maak jij je waterzak schoon? En heb je nog tips (altijd welkom) om je waterzak schoon en fris te houden? Let me know!

XoXo

4 thoughts on “B’Twin Reinigingskit 300

 1. Victor van der Heijden

  Spoelen, spoelen en nog eens spoelen met schoon water. Daarna de diepvries is tot de dag voorafgaand op de volgende run en hij is er weer helemaal klaar voor.

  Reageren
 2. Nicole

  Ik spoel hem flink door met heet water, haal de slang los en blaas/slinger die zoveel mogelijk droog. Dan de zak op de kop drogen en de slang ophangen.
  Maar vriesvak? Niet eerder gehoord! Wat is daar het nut van?

  Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.