Bullet Journal of Passion Planner

IMG_1052In mei 2017 startte ik met een bullet Journal, het leek mij ideaal, het was tekenen/kleuren voor de ontspanning, to-do listjes, agenda en notities in één. Dit was het helemaal. Om vervolgens in december 2017 over te stappen naar een passion planner, ik hoefde geen weekly’s meer te tekenen en het had een mooie indeling, maar wat werk op dit moment voor mij?

In mei kocht ik een MUS, om te tekenen mijn psycholoog vond dat ik iets moest doen waar ik rust bij had en tekenen was een goed ding. Ik besloot een bullet Journal ervan te maken. Tijdens mijn uren googlen ging er een wereld voor mij open! Wauw dit was fantastisch er werd een hoop geïnvesteerd en ik tekende er op los, maar opgegeven moment was ik er klaar mee. Ik had geen zijn meer in weeklys te maken en ik had geen zin meer in tekenen en in het schrijven van de weekly’s ik schoof mijn mus aan de kant

In december had ik een maadkalender van de Passion planner, ik tikte voor weinig de originele Passion Planner op de kop en ging aan de slag. Maar dat was voor korte duur. De laatste week van januari merkte ik weer onrust in mijn hoofd, ik had weinig ruimte om te schrijven en weinig ruimte om te tekenen. Mijn hoofd begon langzaam weer te vol te worden.

Dus ik ben weer terug naar de MUS. Ik heb een futurelog gemaakt en voor de eerste maand alleen maar weeklys gemaakt (en natuurlijk een begin pagina. De maand daarom heb ik er een moodtracker bij toegevoegd en voor april ben ik nu bezig met tekenen. Ik werk dus wel vooruit. In februari maak ik april en in maart maar ik mei enzevoort enzevoort. Zo heb ik altijd een kleine voorsprong. Ik kan mij lekke ruitleven met tekenen en probeer per maand er toch een beetje thema in te houden.

Ik merk dat ik gewoon meer rust heb bij een MUS. Ik kan zorgeloos tekenen, notities maken, schrijven enz enz. Ik kan er alles in kwijt, ik merkte dat ik dat bij de Passion planner wat minder kon.

Vandaar deze terugstap naar mijn Bullet Journal, misschien dat ik in de toekomst weer terug ga naar de Passion Planner maar voor nu vindt ik mijn Bullet Journal weer ontzettend fijn! En waarschijnlijk gebruik ik de Bullet Journal ook niet optimaal maar ik gebruik hem op een manier wat voor mij werkt.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit naar de Passion Planner of naar een bullet Journal?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.