Clinic met Robert Lathouwers, Perry Sport en Asics

Afbeeldingen36
Meestal zijn de clinics van Robert Lathouwers in combinatie met Anita Active maar dit keer is het anders. Dit keer had ik een clinic van Robert Lathouwers met Perry Sport en Asics.

Enige tijd geleden zat ik te surfen op het internet en zag ik dat Robert Lathouwers  in samenwerking met Asics en Perry Sport een clinic gaf op het terrein waar het NK atletiek plaats vond. Het was op een zaterdag en mijn collega zou die dag de series van de 1.500 meter lopen. Ha! Zo kon ik twee vliegen in een klap slaan! En ik kon weer een training oppikken, want mijn motivatie om te lopen is op dit moment nog steeds ontzettend laag.  Na een rondje berichtjes eruit sturen ging mijn zus gezellig mee.

De ochtend begon al vroeg! Door een onduidelijk mailtje dachten we dat we er om 8.30 al moesten zijn! Gelukkig was het terrein niet ver fietsen van ons huis (iets meer dan een half uur) dus zaten we lekker vroeg op de fiets. We kwamen daar aan en de was bijna niemand. Hmmm…toch te vroeg! Even wachten maar. Al snel kwamen we Shiva en Patty tegen en toen Robert er was kon het beginnen.

We begonnen met twee rondjes inlopen op de baan. Ik vind op de baan lopen zo fijn! Het is zo jammer dat er hier in de buurt geen baan is waar je gewoon open kan lopen! Dan kan ik daar lekker trainen!
Na de rondjes begonnen we met alles losmaken en wat kleine dynamische stretch oefeningen. Na deze oefeningen kwam er een hele zwik met loopscholing aan de beurt De meeste oefeningen kon ik en een beetje loopscholing kan geen kwaad dus deed ik gezellig mee.

Daarna kwamen de gevreesde elastieken, lopen met een elastiek om je middel terwijl je tegen wordt gehouden. Nee dit is absoluut niet mijn favoriete oefening. Maar ik deed rustig mee en eigenlijk ging het wel lekker, ik merk dat ik veel kracht heb gekregen maar dat ik doordat ik minder hardloop in moet leveren op mijn conditie. Daarom moeten we eigenlijk weer gaan lopen om alles op peil te houden.

Na alle oefeningen liepen we de baan af en was het tijd om een flinke fikse interval te gaan doen. Intervallen, ik blijf het maar lastig vinden, je moet dan een minuut alles geven, maar ik geef in het begin al zo veel dat ik het met 30 seconden al zwaar heb, als je dan nog een 30 seconden moet lopen dan ben je blij dat het fluitsignaal klinkt! Na 10 kleine intervallen was de les voorbij, maar Robert had nog een toetje. We liepen naar de inloopbaan en de werden hordes neer gezet, we mochten over de hordes springen. Deze stijve hark deed een aantal oefeningen mee maar vond toen het startblok interessanter dus ging daar mee aan de haal.

Na al deze oefeningen werden de nog wat groepsfoto’s geschoten bleven we nog even kletsen en gingen we weer naar huis!

Dank je wel Perry Sport, Robert, Asics en de Atletiekunie voor deze leuke ochtend! Ik heb zondag nog heel veel genoten van de spierpijn!

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.