Crossfit? jij?!?

 photo IMG_9583-001_zps8orvsguk.jpg
Jij? Crossfit? Is dat niet voor hele sportieve mensen?
Jij? Crossfit? Wordt je daar niet ontzettend breed van?
Jij? Crossfit? Zo sterk ben je toch helemaal niet?
Jij? Crossfit? Maar daar ben je toch veelste dik voor?

Toen ik van de week weer een van de bovenstaande dingen hoorde toen ik zei dat ik aan crossfit deed was ik het zat! Tijd om al deze onzin uit de weg te ruimen!

Wat is Crossfit?
Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossFit is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.
Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden. (Bron: Wikipedia)

En wat doe je nou eigenlijk op zo een training?
De trainingen bestaan uit een warming-up (en meestal het creeeren van ruimte in schouders, heupen of iets dergelijke), daarna ga je door in het technische gedeelte (bij ons wordt dat Strength genoemd), na het techtnische gedeelte krijg je een WOD (Workout of the Day) dit wordt meestal op die hoge intensiteit uitgevoerd en dat moet soms in een bepaalde tijd (timecap). Tijdens de Strength en de WOD wordt gebruikt gemaakt van verschillende attributen: Springtouwen, Barbells, Kettebels, enz enz. De oefeningen bestaan uit normale lichaambewegingen, tillen, trekken, springen enzovoorts.

En? Waar doe je dat dan?
Crossfit doe je in een box, ik zelf zit bij Crossfit 1412 in Nieuwegein. Maar bij jou in de buurt is er vast ook eentje, en zo niet…….dan kom je toch lekker in Nieuwegein Crossfitten!

Is dat niet voor hele sportieve mensen?
Wat is sportief? De een vindt zichzelf sportief omdat hij/zij iedere dag loopt, de ander vindt zichzelf sportief omdat die een marathon loopt. Een beetje basisconditie is volgens mij nooit weg in het leven toch?

Zo sterk ben je toch helemaal niet?
Ja? Jij vroeger toch ook niet? Je moest vroeger ook trainen om je hoofd omhoog te houden. Toen ik begon met crossfit met het liften van een PVC buis, inmiddels mag ik wat meer liften. Je bouwt rustig op. Dus wordt je steeds sterker.

Maar ben je daar niet veelste dik voor?
Toen iemand dit mij vroeg moest ik echt even tot 10 tellen. Te dik? Sinds wanneer ben je ergens te dik voor? Volgens mij ben je juist bewust met je lichaam bezig als je besluit te gaan crossfitten en is het (voor mij) een stap in de goeie richting geweest! Wat nou te dik? Crossfit is voor iedereen! Als jij geen boxjump kan of je kan gen pull-up (ik trouwens ook niet) dan passen we het aan! En dan zorg je er samen met je trainer ervoor dat je naar die pull-up toe traint of dat je naar die boxjump toe traint! Te dik is dikke (haha) onzin!

Krijg je geen last van blessures
Bij iedere sport loop je risico’s op blessures zo ook bij Crossfit. Polsblessure, knieblessure het kan allemaal, maar volgens mij gaat het erom dat je opbouwt!

Zo en nu ik al die onzin vragen uit de weg heb geruimd. Wie zie ik binnenkort bij Crossfit??

XoXo

 

 

2 thoughts on “Crossfit? jij?!?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.