Cyclocross Hoogerheide

Afbeeldingen13_zpseexkzhjn
Zondag 22 januari deed ik iets anders, ik was aanwezig bij de Cyclocross in Hoogerheide.

Cyclocross wat is dat? Cyclocross is veldrijden! Wielrenners en Moutianbikers die op een soort van racefiets door de bagger rijden en daarbij ook nog obstakels krijgen zoals trappen, hobbels enz.enz.
De zijn verschillen tussen een racefiets en een cyclocrossfiets namelijk de pedalen, de banden, het frame en de versnellingen. Op het oog lijk het dus op een gewone racefiets maar er zijn dus kleine verschillen.

Maar voordat we naar Hoogerheide gingen moesten er eerst wat voorbereidingen getroffen worden, zo werden er wandelschoenen gekocht en regenlaarzen geleend. De skisokken werden gehaald en er werd een plan gemaakt om zo veel mogelijk laagjes aan te trekken, tenslotte moeten we warm blijven.

Zondagochtend ging de wekker, te vroeg voor een zondag, maar we waren er vrij snel uit. Eieren voor het ontbijtje op en het eerste laagje aan. Dit bestond bij mij (naast natuurlijk mijn ondergoed) uit fietssokken, hardlooptight, een tanktop en een top van Kari Traa met merino wol. Even eten en klaarmaken voor de laatste laag. Een spijkerbroek en een trui. Vervolgens werden er twee paar handschoenen (ski en leren handschoenen), een muts en een ski jas ingepakt. Nog wat lekkers mee (bananenbrood en kitkat) en vervolgens gingen we op pad.

Rond 11 uur kwamen we aan in Hoogerheide. De  auto werd geparkeerd en op naar het veld! Toen we er eindelijk op het veld aangekomen, waren de junioren al aan het rijden. We besloten even te kijken en vervolgens een kop koffie te halen. Na dit kopje koffie liepen we wat over het veld (wat is het groot) en zochten we een heerlijk plekje in de zon om te kijken hoe de Elite groep aan het trainen was. Daarna ging was het tijd voor de Elite vrouwen!

De wedstrijd van de Elite vrouwen was echt super spannend. Helaas maakte Thalita de Jong een flinke klappen (inclusief spierscheuring bleek achteraf) het werd het een spannende strijd. Uiteindelijk ging de laatste ronde Marianne Vos ervandoor! En zij werd ook eerste, Wauw die vrouw kan rijden. Gevolg door Lucina Brand van Team Sunweb en Annemarie Worst werd derde. Dit was spannend! Een kleine pauze volgde waarbij we nog een kop koffie probeerde te scoren, dat ging nogal moeilijk (zeg maar gerust niet). En was het tijd om de heren aan te moedigen. Eerlijk is eerlijk, inmiddels had ik het behoorlijk koud en we hadden nog geen koffie. Dus terwijl de heren zich door de bagger aan het ploeteren waren scoorde ik wel koffie!  Toen ik terug kwam (met koffie) had Lars van der Haar een voorsprong van bijna 1 minuut, dus eigenlijk was de wedstrijd al bepaald! We keken de wedstrijd en zagen hoe Lars van de Haar won.

Daarna liepen we rustig naar de auto en gingen we weer naar huis, weg van de modder.

Vind je wielrennen leuk en wil je een keertje wat anders zien dan het weg wielrennen dan kan ik je zeker een dagje cyclocross aanraden!

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.