Die verdomde oliebollenloop

image

Toen ik nog een klein meisje was en ik op de middelbare school zat. Vreesde ik de eerste gymles na de kerstvakantie. Want die les stond in het teken van de oliebollenloop.


De oliebollenloop werd altijd de eerste gymles na de kerstvakantie gehouden en wat haatte ik die les. Nu was gym ├╝berhaupt niet mijn favoriete les want ik was het enigste meisje en de langzaamste. Dus hardlooptesten met piepjes en dergelijke waren nooit aan mij besteed. Maar ik deed ze wel altijd.

Alleen die oliebollenloop, daar probeerde ik altijd onderuit te komen. Het was nog geen 5 kilometer maar ik was inmiddels een kei in afsnijden of de route in korte, met resultaat dat ik hem opnieuw moest lopen in mijn eigen tijd want er werd niet afgesneden mevr. De Klijn.

Een jaar of 4 geleden kwam ik mijn gymleraar weer tegen, in het ziekenhuis. Ja, niet de beste plek om iemand tegen te komen. Maar hij kon mij nog, ik was die leerling die een hekel had aan hardlopen.

Nu 4 jaar later hoop ik mijn gymleraar nog wel eens tegen te komen. Ik weet al precies wat ik wil zeggen: ja meneer ik had een hekel aan hard lopen maar raad eens ik liep in september gewoon “even” 16,1 km. En raad eens op dinsdag train ik met de economie leraar, bij de loopgroep. En als klap op de vuurpijl kan ik niet wachten om al die oliebollen er af te lopen.

En zo, op mijn eigen manier, loop ik toch, steeds weer, die verdomde oliebollenloop.

1 thought on “Die verdomde oliebollenloop

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.