Dubai 10/05

20140524-204532-74732828.jpg

Zaterdag stond in het teken van wat doen en je als je in Dubai bent? Inderdaad je gaat een lesje snowboarden.

We hadden in Nederland al een uur les geboekt, die begon pas om 20,00 uur, dus gingen we we relaxen, we sliepen wat uit, ontbeten bij een heerlijk tentje en deden gewoon relaxt.

We gingen eerst naar de Dubai Marina Mall, deze viel een beetje tegen je bent inmiddels de grote malls gewend waar je overal wat kan zien en hier, nou hier viel eigenlijk weinig te zien, we aten wel een heerlijke burger bij de Gourmet Burger (ik had burgerdag).

Vervolgens gingen we naar een andere mall, ik kan het niet uitspreken, laat staat tikken maar deze mall was in Egyptische stijl, deze was een stuk groter en wat leuker daar hebben we de hele middag door geslenterd en niets gekocht, ik had inmiddels besloten dat ik een paar nieuwe Nike schoenen wilde. Maar die hadden ze niet, alleen in onze eigen mall, dus die kocht ik wel naar het snowboarden

Naar mate het 20.00 uur werd des te zenuwachtiger ik werd, Kan ik dit wel, ik wil niet vallen. Enz enz.

We moesten ongeveer 3 kwartier van te voren in de snowhal zijn dus om 19.00 uur verlieten wij onze kamer om naar Ski Dubai te vertrekken.

Eenmaal aangekomen in Ski Dubai kregen wij onze skipassen en werden we doorverwezen naar de kledingafgifte, daar kregen wij skipakken in de fantastische rood/blauwe kleur, echt te gek. We kregen sokken en schoenen om te snowboarden, deze zaten totaal niet lekker maar goed, toen we dit allemaal aangetrokken hadden gingen we onze boards halen en moesten we wachten tot het tijd was om een les te volgen.

Al snel kwam de leraar, helaas het was geen Daan Schuurmans type zoals bij Piste, maar dat mocht niet baten, we gingen naar binnen met onze sexy oranje skihelmen, hey je bent Hollander of niet! De skileraar vroeg zich af waarom wij als Nederlanders in hemelsnaam gingen leren snowboarden in de woestijn, we hebben maar niet verteld dat Nederland plat was.

We gingen aan de slag, leerde het board kennen en onze standvoet, daarna leerde we het board te besturen met een been en snowboarden we kleine stukjes naar beneden so far so good.

Na dit gingen we leren remmen, met je tenen omhoog (snowboard mensen weten wat ik bedoel) zo rem je naar achteren (en als je valt dan val je op je bips). Op de grond ging dit simpel! Ik kon dat wel, maar toen kwam het echte werk, we gingen de kinderheuvel op en vanaf daar moesten we remmend naar beneden, dit doe je door alleen je tenen omhoog te trekken. Linda trok de tenen omhoog en de kont naar achter wat resulteerde in een wat snellere afdaling na beneden, ik was een ramp, mijn bovenbenen deden zeer en vond ik dit eigenlijk wel leuk?
Ja ik vond het leuk maar het was super warm door al dat oefenen en naar een uur was ik toch wel blij dat het lesje snowboarden afgelopen was.

Na het bijkomen was het tijd voor een extra lekkere hamburger bij mijn favoriete tent de Shake Shack! En natuurlijk mijn nieuwe Nike schoenen, ik kocht een paar Nike Free 3.0 schoenen en wat zitten ze lekker!

Na dit avontuur was het weer tijd om naar bed te gaan mijn benen waren moe en ik liep als een omaatje, ik was gebroken tijd voor een goeie nachtrust

XoXo

20140524-204532-74732828.jpg

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.