Een weekendje SPA

 photo Blogplaatjes13_zpsd6c5d595.jpg

Afgelopen weekend was ik niet in Nederland, nee ik was in België en in Duitsland en vandaag neem ik jullie mee naar mijn weekend, die dit keer al op vrijdag begon.

Vrijdag
 photo Blogplaatjes14_zps7350aaa6.jpg
Vrijdag gaat om 6 uur de wekker, dat gaat die normaal ook, alleen moeten we er nu echt uit. Om 7 uur willen we in de auto zitten op weg naar het Formule 1 circuit in België. Dit lukt niet echt, om 7.18 rijden we weg vanuit Houten.
Rond kwart over negen zijn we bij de grens en lassen we een kleine pauze in. En dan ineens realiseer ik mij het, dit is het Franse gedeelte van België en mijn Frans is tre slecht!
Om kwart over 10 zijn we op het circuit en rond half 11 vinden we een plekje.
Doordat we lekker vroeg waren konden we de training zien van de F1 en van de GP2. In de pauze gingen we op onze eigen stoeltjes zitten en kneep ik even mijn oogjes dicht, een voordeel van overal kunnen slapen. Na de pauze kwamen de grote mannen (F1) nog een keer trainen en gingen de GP2 mannen zich kwalificeren. Om half 5 hadden we het wel gezien en gingen we richting het hotel om in te checken en de auto te parkeren in de garage. Dat zou ik maar kort samenvatten tot: Drama, schade aan de auto en dikke tranen vanaf mijn kant. We aten hamburgers bij een hamburger tent en gingen weer terug naar het hotel. Doken vroeg het bed in, op naar zaterdag.

Zaterdag
 photo Blogplaatjes15_zpsac081931.jpg
Zaterdag ging de wekker om 7 uur, zaten we om half 8 bij het ontbijt en om 8 uur in de auto. Om negen uur waren we op het circuit. We liepen richting de F1 Village en daar was het tijd om kleur te bekennen. Ik kocht een shirt van Lewis Hamilton en langzaam liepen we terug naar de tribune. Vandaag waren de kwalificaties van de Formule 1!! Spannend! We keken nog wat trainingsrondes van deze auto’s maar een half uur voor de kwalificatie kwam het met bakken uit de lucht! Regen, hagel en flinke windstoten nee!!! We keken de kwalificatie en Lewis Hamilton werd tweede! Jeej dat was goed nieuws. Inmiddels waren er vrienden vanuit Nederland bij ons komen zitten! Gezellig! Maar helaas begon het na de kwalificatie weer keihard te regenen (tijdens de GP2 race) dus dit keer gingen we maar met zijn vieren schuilen.
We liepen met zijn alle naar de auto waar vriendlief nog een fotolijstje kreeg met handtekening van Lewis Hamilton echt super cool, we gingen weer naar het hotel en aten dit keer Kebab (hoezo gezond?) na het eten gingen we weer naar het hotel en op naar bed.

Zondag
 photo Blogplaatjes16_zps5c9997f5.jpg
Zondag is raceday! Weer om 7 uur de wekker en het hele ritueel. Om negen uur waren we er weer, iets later kwamen onze vrienden aangesneld. We keken wat auto’s en gingen vervolgens weer naar de F1 village. Daar verzamelde we wat Lego (boys will be boys). We bleven daar een uurtje hangen en vervolgens gingen we weer terug naar onze plek. De meiden liepen vast naar de tribune en de mannen gingen patat halen. Tijd voor de race. Helaas kreeg Lewis Hamilton al vrij snel een lekke band waardoor die achterop kwam te liggen, we hadden ook nog is pech want de laatste rondes viel die echt uit…hmmm…balen!
Na de race liepen we de baan op richting de start, daar zijn de pitboxen. Toen we bij de pitbox van Lewis Hamilton stonden te kijken stapte die naar buiten! Wat een mazzel. Na deze gekte gingen we de volgende gekte in. Het wegrijden van het circuit. We besloten met zijn alle maar even te wachten! Om half 7 reden we weg van het circuit en rond 8 uur reden we Aken weer in (normaal doe je er 1 uur over. We hadden trek en waren moe, we gooide de spullen in het hotel en rende naar de Subway daar aten we een broodje en al snel viel ik in slaap.

Maandag
 photo Blogplaatjes17_zps589a1812.jpg
De maandag begon met uitslapen tot half 9. Daarna gingen we met Lego bouwen (tijd doden) rond 11 uur checkten we uit bij het hotel en gingen we Aken verkennen. Eerst gingen we ontbijten bij een super schattig bakkerijtje en vervolgens liepen we wat winkels af. Na dit gingen we lunchen bij Hanswurst en je weet wat ze zeggen als je in Duitsland bent eet als de Duitsers, dus at ik een Currywurst die heel erg lekker was.
Na dit bijtanken gingen we weer verder shoppen (wat overigens een kansloze missie was, we hebben niks gekocht) na een paar uur streken we neer bij een ijssalon en daar bestelde ik een “bescheiden” ijsje. Verder met onze kansloze missie, het begon te regen en we gingen maar even relaxen bij de Starbucks. Na een uur gingen we eten en na de avondspits vertrokken we weer naar huis. Eenmaal thuisgekomen pakte wij de spullen uit en zette ik de blog in elkaar!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.