En nu?

 photo IMG_3721_zpsgzuuawpc.jpg
Het zit er op! Ik heb mijn eerste halve marathon gelopen? En nu??

Toen ik over de finish kwam was het eerste wat ik zei dit? Dit doe ik nooit meer, ondertussen kan ik iets beter nadenken en redeneren.

Tuurlijk was dit loodzwaar, maar eerlijk is eerlijk, zo goed had ik er niet voor getraind. De lange afstanden zijn niet voor mij, hoe fantastisch het ook is om te kunnen zeggen dat je een halve marathon heb gelopen. Ik vind lange afstanden alleen lopen gewoon niet zo leuk! Om heel eerlijk te zijn, ik vind dat ontzettend moeilijk. Maar hoe gaan we het nu doen?

Ik heb nu nog even rust met rennen, maar wil het wel weer oppakken, alleen iets minder heftig en iets minder verplicht.

Mijn doelen voor 2017 staan inmiddels ook wel een beetje vast. Ik ga niet te veel en te lang trainen. In de winter wil ik het houden bij 2x in de weer crossfit en 1 a 2 keer in de week rennen, het ligt er maar net aan hoe mijn vrije dag valt en of ik vrij ben, ik wil wat meer overdag rennen. Daarnaast wil ik gewoon een aantal 5 of 10 kilometer wedstrijdjes gaan doen. Daarnaast wil ik in 2017 een keer een wat langere afstand lopen. Ik denk iets van een Dam tot Dam. Dit is allemaal nog wat vager er staat in ieder geval wel 1 ding vast.

In 2017 ga ik mijn eerste Run- Bike-Run lopen/fietsen. Eerst hadden we in gedachte een triathlon maar omdat ik absoluut geen zwemster ben hebben we besloten een Run- Bike-Run te gaan doen. Dit is eigenlijk het enige wat vast staat. Stiekem wil ik eigenlijk ook zeggen dat de Dam tot Dam vast staat maar zoals ik net zei is dat nog helemaal niet zeker.

Ik ga snel weer beginnen met hardlopen en dan ga ik gewoon met Evy weer beginnen (en kijken of ik een keer wel tot het einde komt).  Ik heb de Evy App en denk dat ik de 7,5 voor beginners ga trainen. Daarnaast blijf ik natuurlijk crossfitten (dat zei ik net al).

Ik ga gewoon rustig door en als er een leuke wedstrijd op mijn pad komt zal ik deze lopen, ik heb alleen geen idee wat ik allemaal wil lopen, vandaar lekker vaag.

Voor nu staat plezier voorop en volgens mij is dat het alle belangrijkste van lopen!

XoXo

2 thoughts on “En nu?

 1. Sonja Diane

  Waar zo’n rustweek al niet goed voor is! Lekker even nadenken over wat je wil, gaat hier ook zo. Maar even over die Dam tot Dam. Als je twijfelt om er aan te beginnen dan kan ik het je echt alleen maar aanraden. Voor die ene keer. Ik denk dat als je je richt op die 10 kilometer, en een maand of 3 tevoren een paar keer wat langere afstanden loopt, dat goed te doen is. Het is echt een geweldig evenement, je wordt door het publiek op handen gedragen! Leuk dat je dat run-bike-run gaat doen, daar heb ik echt bewondering voor. Heel veel succes en vooral plezier!

  Reageren
  1. Linda Bericht auteur

   De dam tot dam heb ik al een aantal keer gelopen, inderdaad een geweldig event! Daarom blijf dat een twijfel geval. Het ligt eraan hoe de vakantie valt en of ik een ticket kan bemachtigen

   Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.