eten en een weekendje weg

 photo IMG_4923_zpsfrlpqa7b.jpg
Toen ik het weekendje weg naar Dusseldorf ging, zat ik natuurlijk midden in mijn voedingsschema. En omdat ik niet van plan was om helemaal los te gaan met eten moest ik op zoek naar een plan. En vandaag deel ik dat plan!

Als ik geen voedingsschema zou hebben dan zou ik los gaan op koolhydraten, ik hou van koolhydraten. En ik was ook bang dat ik dat zou doen in Dusseldorf. Gelukkig kon ik hier goed over praten met mijn vriend en zochten we naar oplossingen.

Het belangrijkste was dat ik genoeg snacks zou meenemen. Dus gingen we bepakt en bezakt op pad, met pepernoten, M&M’s en gezonde snacks. De pepernoten heb ik trouwens niet gezien. De M&M’s heb ik wel voorbij zien komen.

Ik zorgde dat ik voor mijzelf extra veel Gojibessen koekjes had ingepakt. Zoals je weet is dit een van mijn favoriete snacks, daarnaast zorgde ik voor wat nootjes en fruit. Iedere keer als we weg gingen zorgde ik dat ik iets mee had om de lekkere trek te weerstaan. Op zaterdag had ik mijn zinnen gezet op een crepe, deze nam ik dan ook! Het was tenslotte wel een leuk weekendje.

Ontbijt was een uitdaging, het hotel waar we zaten had niet zo een top ontbijt. (Kei)hard gekookte eieren, Bacon in vet en worst, daarnaast was er wel wat vleeswaren en een paar broodjes,

De eerste dag at ik drie eieren met wat kipfilet, dacht ik. Na de eerste hap van mijn zogenaamde kipfilet kwam ik erachter dat het een soort boterhammenworst was. Niet lekker, maar ik at het wel op.
De tweede dag was mijn ‘cheatday’ en eigenlijk moet ik dan een gerecht nemen wat uit het schema komt. Dit keer deed ik dat niet. Ik nam heerlijk brood met wat Nutella! Daar kan een mens van genieten.

Lunch was een stuk lastiger, in Duitsland is er namelijk heel veel brood. En tijdens de kerstmarkt heb je Curryworst en dergelijke. Nu weet ik dat mijn maag/darmen niet zo goed tegen vet eten kan, dus ik moest daar sowieso voorzichtig mee zijn. Ik nam wel brood, ik at dat dan met kipfilet of tonijn.

Avondeten was eigenlijk niet zo moeilijk, we aten in een steakrestaurant (tot 2x toe) en dan nam ik gewoon wat mager vlees, natuurlijk zat er ook patat bij en dat at ik ook, je moet wel een beetje genieten!

Doordat we veel wandelde (soms wel 21km) verbrandde ik ook aardig wat. Dus wat extra koolhydraten is niet zo heel erg.

Mijn voedingsschema is geen straf, maar soms is het gewoon wat lastiger! Het weekend weg moest ik wat meer loslaten, uiteindelijk is dit heel goed gegaan.

Hoe ga jij om met eten en een weekendje weg?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.