Event: 10 mijl van Antwerpen met Anita Active (+after movie)

 photo IMG_7423_zpsvvsuqjwh.png
Antwerpen 10 miles…the ten miles that make you smile. Ik weet niet waar ik moet beginnen want het was echt AMAZING!

Toen ik in december een mailtje kreeg van Anita Active of ik de 10 mijl wou meelopen stond ik al te stuiteren! Mijn eerste wedstrijd in het buitenland (oke, Belgie, maar het is buitenland) ik had er zo veel zin in! En afgelopen weekend was het eindelijk zo ver!
 photo IMG_7364_zpsxvktoxvn.jpg
We waren al vrij vroeg wakker in ons hotelletje. Na wat getreuzel gingen we op weg om te ontbijten bij Starbucks. Weer terug naar ons hotel om na een aah-ik-ben-zo-zenuwachtig moment te verzamelen op de afgesproken plek met Nicole en Rochelle. Na een lunch was het zo ver en gingen we naar het bedrijventerrein waar we met alle andere Anitameisjes (want zo noemen wij ons zelf) te verzamelen.
 photo IMG_7557_zpskecjiymc.jpg
Met nog een dik half uur voor de start gingen we op weg naar het startpunt maar door getreuzel van ons werd het later en later en uiteindelijk moesten we rennen naar ons startvak. Ik kan niet goed tegen dit soort stress en had daardoor een redelijke hoge hartslag en liet even een klein traantje, die Meike op tijd weg kon vegen want we moesten starten.

Ik had 2 doelen genieten en onder de 2 uur lopen. Nicole was mijn haas en Meike die liep met ons mee. De eerste drie kilometers vlogen voorbij en toen we de Kennedytunnel in gingen kregen we een kippenvelmoment er werd namelijk Brainpower gedraaid met dansplaat en wij zotte Hollanders doken de tunnel in.
 photo IMG_7561_zpsdgj2p3jn.jpg
Achter ons begon de groep met brandweermannen te lopen en ze hadden een soort marsliedje die ze aan het zingen waren, in de tunnel was dit zo gaaf!! Weer kreeg ik een kippenvelmoment! Ik genoot intens. De Kennedytunnel is niet verschrikkelijk lang dus we vlogen er doorheen!

Het publiek was niet heel gezellig, sommige mensen waren wel aan het aanmoedigen, maar je moest er wel zelf om vragen! Het publiek was echt heel mild! Dat vond ik echt jammer!
Maar dat mocht voor mij niet deren, ik liep in een heerlijke flow!
 photo IMG_7547_zpsyg5dpk3w.jpg
Ik liep heerlijk tot kilometer 10, liep in mijn eigen wereldje en toen keek ik op. Waar waren Nicole en Meike? Hoe kan ik ze kwijt zijn net liepen ze nog bij mij? Ik had geen oortjes in, dus kan ze niet kwijt zijn geraakt! Wat bleek, Meike kreeg de hartslag niet omlaag tijdens het lopen en verlaagde haar tempo en Nicole kwam in tweestrijd, ze besloot bij Meike te blijven maar Meike stuurde haar weer naar mij. Uiteindelijk moest ze naar mij toe omdat een doel had (Meike dwong haar) en Nicole kwam bij mij. Meike ving een van de Healthysisters op en ging daar mee verder. Ik schrok want ineens zag ik iemand naast mij lopen, maar deed gauw mijn oortjes uit (deze had ik inmiddels in gedaan). En ik begon te twijfelen, ik wou dit met Meike lopen, maar ik wou ook een PR lopen, wat moest ik doen? Meike had een opdracht gegeven aan Nicole en dat was een opdracht wat ik eigenlijk wel graag wou halen, dus ik besloot door te zetten.

We draaide richting de Meir en daar kwam kippenvel moment 3! De Meir waar ik als klein meisje altijd met mijn ouders, zus en opa en oma liep! Daar liep ik nu hard! Mensen stonden rijen dik aan de kant en muziek klonk over heel de Meir! Dit was gaaf!! Vanaf de Meir hadden we te maken met vervelende keitjes en tramrails maar ook deze wist ik vakkundig te ontwijken! Ik had nog nooit tijdens een 10 mijl wedstrijd zo een fijne flow te pakken.
 photo IMG_7554_zpsabxsx26l.jpg
Na de Meir hadden we nog zo een 2 kilometer tot het stuk waar ik het meeste tegenop zag, namelijk de Waaslandtunnel! Een tunnel van 2111 meter lang diep onder de grond en van steil naar beneden naar steil omhoog. Ik zag er als een berg tegenop! We gingen naar beneden richting de tunnel, dit was een prachtig gezicht en voor ik het wist was ik in de tunnel!

In de tunnel was het warm, al zei ik dat dat mee viel (dat bleek achteraf niet). En mijn hartslag bleef redelijk in bedwang, tot er ineens geroepen werd RECHTS RECHTS, oke daar liep ik al en ineens LINKS LINKS, hmm daar liep ik niet, sprintje in de tunnel van rechts naar links en daar kwam een ambulance met gierende sirenes en politie voorbij. Ik had gelijk een hartslag van 180 en we gingen nu ook langzaam omhoog in de tunnel! Ik had het benauwd en ik wou wandelen, ik verlaagde mijn tempo en na drie stappen dacht ik NEE dit gaan we niet doen en ik zette door! Er kwam natuurlijk licht na deze (leek wel) eindeloze tunnel en al snel liepen we naar buiten! Frisse lucht en kilometer 15!
 photo IMG_7369_zpsvk05wasg.jpg
Bij kilometer 15 wist ik het! Ik ga die twee uur redden! Halvewege deze kilometer stond vriendlief met de man van Meike en 100 meter verderop stond Manon (die ik totaal mis doordat ik zo onder de indruk was van alle mensen) 100 meter daarnaast staat de man van Nicole en niet ver daarnaast staat het bordje met nog 500 meter! Ik ben er bijna!

De laatste meters vlieg ik over het parcours en ik kom over de finish in 1 uur 53 minuten en 58 seconden! Vier minuten na mij komt Meike binnen en ik ben blij haar weer te zien!

Met een klein groepje lopen we terug naar de tent van Anita, daar staat vriendlief en ik geef hem een knuffel en tijdens mijn knuffel komt alle drama er van de afgelopen weken uit, ik krijg de halve Anita stand aan het huilen met mijn gehuil (sorry dames). photo IMG_7371_zps5zalan0c.jpg Hierna krijg ik nog een heerlijke massage en dan gaan we op weg naar het hotel! Ik heb een dik PR in zak, mijn vorige PR met 18 minuten verbeterd en ik ben bere trots op mijzelf!

Lieve Marjon en Anita dank je wel voor deze geweldige dag! Ik heb ontzettend genoten! Nicole dank je wel dat je mijn haas wou zijn en Meike ik vond het super gezellig om met jou te dansen en te rennen! Ik zeg we doen het snel weer!

 

XoXo

2 thoughts on “Event: 10 mijl van Antwerpen met Anita Active (+after movie)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.