Event: Amstel Gold Race 2018

IMG_2132
In het weekend van 14 april fietste ik de Amstel Gold Race, vriendlief wilde heel graag meedoen met deze race en had meegedaan met verschillende winacties, daardoor hadden wij niet 2 maar 6 startbewijzen voor de tour!

3 starbewijzen hadden wij weggegeven en 2 waren er voor ons zelf. Die ene, die konden wij helaas niet kwijtraken. Maar voordat wij alle heuvels gingen bedwingen, gingen we natuurlijk eerst op weg.

Via Booking.com had ik een goedkoop huisje kunnen regelen in de buurt van Gulpen, dit was zo een 10 kilomter vanaf Valkenburg waar de start was. Op donderdag pakte ik mijn koffer op vrijdag gingen we op weg.

Vrijdag

Vrijdag om 13.00 uur was ik klaar van mijn werk, ik werd opgehaald door mijn moeder en was daardoor lekker vroeg thuis.
Vriendlief had de koffers al ingepakt en vrij vlot konden we op weg naar Landsrade. Al was het niet echt vrij vlot want we hadden flink file, maar toen we eenmaal bij het huisje waren gooide we snel alle spullen af en stapten we in de auto naar Valkenburg, we haalde daar onze startnummers, gingen op de foto met de enige echte Puck Moonen aten een hapje in Valkenburg en gingen terug naar het huisje. Eenmaal terug in het huisje zaten we te chillen en al snel zaten we met Gabriella  en haar vriend in het huisje. Niet veel later (eigenlijk te laat) gingen we naar bed. Op naar zaterdag, 
IMG_1857
Zaterdag

Zaterdag, de dag van de Amstel Gold Race, we waren vroeg wakker en na flink wat gelachen te hebben gingen we ons klaarmaken om weer naar Valkenburg te gaan. Eenmaal aangekomen in Valkenbrug wachten we nog op Celeste en met zijn vijven gingen we van start. Een vriendin van Celeste besloot de 100 km te gaan fietsen dus waar wij op een bepaald punt rechtdoor gingen ging zij linksaf.
IMG_1877
Het fietsen ging eigenlijk wel lekker en toen we bij het rustpunt na 22 kilometer aankwamen klikte ik mijn rechter pedaal uit en leunde ik naar links.,,,
Inderdaad dat gaat niet en voor ik het weet lag ik tegen de fiets van Celeste aan, ik werd overeind geholpen, maar wat voelde ik mij dom! Hoe kon dit nou! Ik voelde mij zo stom! Gelukkig toen wij zaten viel er nog iemand op dezelfde manier, gelukkig ik ben niet de enige die deze klassieke fout maakt.
Bij het rustpunt dacht ik al dat we al een berg of 2 gehad hadden en dat wij er nog drie over heen moesten. Celeste had een sticker met de heuvels erop en toen ik keek zag ik dat wij alleen de Lange Raarberg hadden gehad! Ik moest er dus nog 4 en deze kwamen allemaal redelijk achter elkaar! Hoe ga ik dit doen? Nou gewoon op die fiets zitten en gaan.

We fietsten verder en al snel kwamen we de Fromberg tegen, deze berg was ontzettend leuk opgezet, allemaal mensen aan de kant die zeiden dat je het heel goed deed en hoe goed het was, ik dacht ondertussen alleen Trap, trap, links, rechts, hoppa gaan. Al met al kwam ik uiteindelijk de berg op, ik had het loodzwaar en mijn hartslag was gigantisch omhoog geschoten. Zonder dat ik het wist had ik mij op de tweede berg helemaal leeg gefietst! Gelukkig had Gabriella een belgische wafel in haar achterzakje gestopt en deze mocht ik eten. Ik ben gek op dit soort suikers maar ik werd er gewoon misselijk van, ik probeerde een stuk wafel bij vriendlief te dumpen, helaas dacht hij daar anders over, die wafel moest helemaal op, door mij.
sportograf-118249727_lowres
Op naar de Koulenbergseweg, deze weg omhoog is smal, heel smal, tel daarbij op een auto die langzaam omhoog moest met allemaal fietsers links en rechts en een fietser die valt op die smalle weg en daarnaast nog een beetje angst en je snap, die heuvel ging ik niet halen, maar gelukkig was ik niet de enige, ik kreeg een flinke kuittraining dus Luxemburg ik ben klaar voor jou!

Na deze wist ik dat er nog twee heuvels kwamen, de Sibbergrubbe en Cauberg, deze twee bergen herkende ik ook wist ik dat ik een van deze bergen op kon, tenslotte had ik dat al eerder gedaan en dat was de Sibbergrubbe.
Maar ook de Sibbergrubbe kwam ik niet op, ik had teveel kracht gegeven bij de Fromberg ik was op. Toen ik de berg op liep hoorde ik iemand zeggen respect Linda. Maar ik voelde mij wel een beetje een loser! En dan moest ik de Cauberg nog op!
De weg af van Sibbergrubbe ken ik bijna dromen berg af linksaf in Valkenburg en dan de Cauberg op.

Dat ik de Cauberg niet ging halen dat wist ik al, ook al mocht ik dat niet zeggen van Gabriella (met zo een instelling haal je hem namelijk nooit) maar (positief puntje) ik kwam wel verder dan vorig jaar toen ik de Cauberg op ging met vriendlief. Toen ik stopte, stopte er achter mij ook een man en eigenlijk heb ik daar heel gezellig mee lopen kletsen terwijl wij die berg op liepen. Toen we voorbij het steilste punt waren fietste ik de berg weer af en kwam ik bij de finish aan! Ik had de Amstel Gold Race gefietst! I did it!
0EC6735D-BD39-43D6-8633-E54A912DDB40
Na de finish hebben we natuurlijk nog flink wat foto’s gemaakt  daarna zijn we richting  de auto gegaan, daar stond Nicky (de verloofde van Gabriella) te wachten en hij had worstenbroodjes en Donuts gehaald! Best idea ever! Nadat wij deze in rap tempo naar binnen hadden gewerkt gingen we terug naar ons huisje, snel douchen en eten in Maastricht!
Niet lang na ons eten doken we allemaal ons eigen bedje in!

Zondag
Zondag waren we allemaal weer redelijk op tijd wakker. Na een ontbijtje met zijn alle hebben we de koffers ingepakt. Gabriella en Nicky besloten naar Maastricht te gaan, vriendlief en ik besloten de professionele renners te zien rijden, want deze kwamen langs ons huisje. Nadat de echte wielrenners langs waren gereden gingen wij ook op huis aan.

En zo kwam er een einde aan onze Amstel Gold Race avontuur. Of ik volgend jaar weer mee wil doen? Toen ik over de finish kwam riep ik volmondig nee, maar nu, heel misschien toch wel een ja!

Heb jij ooit meegedaan aan een wielertoertocht?

XoXo

1 thought on “Event: Amstel Gold Race 2018

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.