Event: loop door Houten

IMG_4343

De Loop door Houten had ik tot voor kort al 6x gelopen, dit jaar zou ik hem in eerste instantie overslaan, maar door het lot kon ik hem toch nog lopen!

Dus stond ik om 19.00 uur bij ons in het oude dorp om mee te doen met de warming-up van Soesenzo.
Waar ik normaal een warming-up oversla, deed ik dit keer dus keurig mee. Even wat inlopen, de spieren los draaien en wat korte sprintjes.
Daarna liep ik naar de start en stond ik daar redelijk vroeg in het startvak.
Iets over 19.30 uur ging het startschot en was ik weer op weg en liep ik toch mijn zevende Loop door Houten.

De eerste kilometer is altijd een beetje killing tijdens de loop door Houten, je loop het oude dorp uit waar het redelijk druk is. Uiteindelijk duurt het een kilometer of anderhalf voordat je lekker kan lopen. aangezien ik moeite heb met rustig starten ging ik natuurlijk weer veel te hard van start. Het kwik is die avond naar een heerlijke 22 graden gestegen en een fel zonnetje schijnt. Ik heb er tijdens het lopen niet heel veel last van (eindelijk) maar we lopen de eerste anderhalve kilometer redelijk in de schaduw van de bomen, dus eigenlijk liep ik wel lekker
482b8c31-b02e-4922-9005-0eae2ec5b67d
Net iets na kilometer 2 duik je Castellum in, daar stonden de buren, mijn vriend, schoonfamilie en mijn moeder. Daarnaast stonden op castellum wat hardloopmensen van Soesenzo, dus tot zo ver ging het lopen heerlijk! Daarnaast had ik het liedje Flitsmeister van jeBroer in mijn oortjes en dan loop je toch net iets harder.

Bij kilometer 2,5 krijgen we water, de bekertjes zijn altijd giga vol dus gooi ik automatisch wat weg, omdat de bekers van plastic zijn is het drinken terwijl je rent echt een drama, dus hier besluit ik te lopen en een paar slokken te nemen, het water is ijs- en ijskoud en terwijl ik er langzaam van drink weet ik…dit gaat verkeerd.

Kilometer 3 kom je namelijk in de volle zon te lopen en dit houdt niet meer op tot je bij de finish bent. Ook krijg ik steken in mijn zij, ik laat mijn tempo iets zakken en probeer de steken weg te ademen, ondertussen hoor ik Gaby in mijn hoofd: wat je ook doet ga nooit wandelen, desnoods ga je dribbelen maar ga nooit wandelen.

Ik mag en kan niet wandelen, dus dribbel ik heel zachtjes door zo gaat het tot een kilometer of 4. Ineens loopt er een vrouwtje voorbij die de hele tijd een beetje naast mij en achter mij liep en zeg ze volhouden hoor.
3AFBC503-8E96-4B83-AAA8-07E29333E8F4

Alsof er een soort oergevoel bij mij vrij kom begin ik harder te lopen stiekem denk ik, ja daag je heb mij 4km als haas gebruik dan mag je nu ook achter mij finishen! Dus geef ik steeds meer gas!

Met 35.08 kom ik over de finish. Tevreden? Nee, zoals altijd ben ik niet tevreden, want ik kan veel sneller en waarom komt het er niet uit?
Volgend jaar poging 8 en dan is het wel weer tijd om een PR op dit parcour neer te zetten.

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.