Event: MuddyAngelRun

RR__3047
Afgelopen zaterdag ging ik compleet uit mijn comfortzone door in de bagger te gaan rennen, ik liep namelijk met mijn eerste MudRun. Ik deed mee met de MuddyAngels.

18 mei stond al lang in mijn agenda geblokt. We zouden met Anita Active de Muddy Angels gaan lopen. Echt voluit lopen zou ik niet kunnen, want ik kreeg een blessure, maar ik mocht van de fysio mee, als ik maar geen gekke dingen deed en mij in zou houden met rennen en rare obstakels. Het geen gekke dingen doen kon ik niet garanderen maar ik zou mij inhouden met obstakels en rennen.

Ik ben geen modderfan, absoluut niet, de reden waarom ik gestopt ben met bootcamp was juist omdat ik in het zand moet kruipen, dus modder was eigenlijk helemaal een stap te ver, maar ik heb besloten om dit jaar wat meer grenzen te gaan verleggen (en meer op mijn eigen grenzen te gaan staan) dus let’s go! In alle vroegte met de trein naar het evenemententerrein, daar aangekomen was het natuurlijk iedereen gedag zeggen, omkleden groepsfoto en wachten tot we het startvak in konden en iets over 11.00 uur werden we weg gezwaaid door iedereen, tijd om te gaan.
RR__2856
Nicole, Patricia, de zus van Patrica, mijn zus, Marissa en ik hadden een groepje gevormd en we gingen met zijn zessen op pad.
De eerste obstakel was er al vrij snel een bak met water waar we doorheen moesten. Ukkie (ik dus) sprong met wat hulp door de bak en er ook snel weer uit. Nicole zorgde dat we er extra snel door het water heen gingen want ze spetterde ons nog even extra nat.

Gevolg door de Wall of Fame, die ik netjes oversloeg, geen gekke dingen zei de fysio en mijn benen over zo een muur gooien, dat was dus niet zo verstandig.
Daarna liepen we tegen zo een muur op, ook deze sloeg ik heel even over 🙂 we waren team fun niet team fannetiek.

Obstakel nummer 4 was onder een banden stapel door in een bak met water, hier kon ik nog netjes mijn hoofd boven water houden (iehl, ik wil geen modder in mijn haar). Bij obstakel 5 kon ik schoon haar wel vergeten, want we gingen weer een bak met baggerwater in waar een plank zat, wij doken onder de plank (later bleek dat je er overheen moest, maar dat is geen lol aan).

Obstakel nummer 6 sloeg ik ook even over, we moesten op een zeecontainer over een net kruipen en dan een glijbaan af, ik kwam de zeecontainer al niet op en een net was het ook niet voor mij, ik word al misselijk als ik op de zaterdageditie van de Telegraaf sta omdat ik hoogtevrees heb dus ik sloeg hem even over.

Obstakel 7 werd dan echt eindelijk modder! We mochten heerlijk door de modder kruipen en ik vond het eigenlijk niet eens meer erg, nou ja een soort van!
Obstakel 8 was door banden heen , easy peasy, ik had modder overwonnen dus door banden heen klimmen was helemaal appeltje eitje.

Obstakel 9 waren houten palen waar je onder en bovenlangs moest, met mijn kleine beentjes best een uitdaging maar het lukte, al zag het er vast grappig uit.
VIRB0288
Obstakel 10 was weer een bak met water waar we weer onder een hek door kruipen, soort op je rug zwemmen, maar dan met behulp van een hek. Ik had verwacht dat ik dit absoluut niet prettig vond, maar niets was minder waar, ik schoof er eigenlijk best wel heel soepel doorheen.
Obstakel 11, waren een soort elastieken waar je door heen moet kruipen, dit is normaal redelijk makkelijk, maar omdat je nattig was van al het water bleven de elastieken wat hangen, maar ik kwam er redelijk soepel door.

Obstakel 12 was echt top! Er was een soort zeepbaan (maar dan zonder zeep met heel veel water) en dan ging je glijden en dan viel je zo in het water. De plas was natuurlijk niet echt schoon, maar wel heel leuk.

Obstakel 13 was een klimnet. Met hulp van anderen kwam ik hier redelijk soepel overheen! Dat was weer super fijn!

Obstakel 14 was een heerlijk schuimbad, hier konden wij ons een klein beetje schoonmaken

Obstakel 15 werd heel liefkozend de wasstraat genoemd, al werd je er niet echt schoon van een grote ronde balk die moest gaan draaien, met wat behulp van de zus van Patricia kwam ik er overheen (en hield ik mijn hoofd boven water).

Met zijn zessen gingen we hand en hand over de finish!
Ik had mijn eerste mudrun overleefd, zonder al te veel kleerscheuren.
Ben ik nu vaker te vinden in een modderrun? Nou een Fun Run in de bagger zie ik nog wel zitten, maar ik zal niet vooraan in het startvak staan om mij met grotere wedstrijden voor tijd mee te doen, dat laat ik lekker aan de Pro’s over, maar misschien neem ik nog een keertje een duik in de modder, je weet maar nooit.

Heb jij wel eens meegedaan met een mudrun? Hoe vond je dat? Let me know!

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.