Event: Trainen met Robert Lathouwers en Anita

 photo IMG_6870_zpstv8i4hkj.jpg
Aanstaande zondag loop ik dankzij Anita Active de 10 mijl van Antwerpen. En dat kan natuurlijk niet ongetraind. Dus kregen we een clinic van Robert Lathouwers.

Robert Lathouwers heeft tweemaal op de Olympische Spelen gelopen, zijn onderdeel: de 800 meter. Inmiddels is die frontman van Asics Frontrunner en geeft die clinics. Ik heb al eens eerder een clinic van hem gehad. Dat was toen een klein uurtje. Dit keer hadden we een clinic van twee uur en het was op een Atletiekbaan.

De ochtend begon al vroeg om negen uur stond Meike aan mijn achterdeur! Kopje koffie en gaan! Op de carpoolstrook haalde we nog even Esther op en daar gingen we, op naar Amersfoort. Al snel kwamen we aan bij de baan. We kwamen daar gelijk aan met Robert. Terwijl hij alles aan het klaarzetten was, kleedde wij ons om. En al die vrouwen onder elkaar duurde dat zo lang dat Robert ons kwam halen. De toon was weer gezet.

Marjon van Anita Active opende de ochtend en daarna was het de beurt aan Robert om iets te vertellen. Na dit alles was het tijd om te trainen! We begonnen met een warming up. Achter elkaar in de rij lopen en de laatste moest sprinten naar de eerste en zo gingen we half de baan rond. Het tweede rondje werd een rondje waarbij we slalommend naar voren moesten, hilariteit alom. Daarna gingen we dynamisch stretchen op een matje. Heerlijk op matjes liggen ben ik heel goed. De oefeningen wat minder. We deden een aantal rek en strek oefeningen dus. Nou ik ben tot de conclusie gekomen. Ik ben een stijve hark! Iets meer rekken en strekken zou geen kwaad kunnen in ieder geval!
 photo 8EDF63E5-A234-4975-A1F8-83AECEFE7616_zpszq32hspy.jpg
Na deze oefeningen gingen we horde lopen đŸ™‚ soort van. We kregen namelijk loopscholing. Langzaam over hordes lopen en dan steeds sneller. Of hoppend over de horde lopen, ook daar heb je evenwicht bij nodig en ook die is niet best. Hierna kregen we oefeningen met de speedladder, daarna kregen we oefeningen met het gevreesde elastiek. Dit hadden we eerder gedaan. Dit keer was ik samen met Meike een maatje en samen werden we voorgetrokken en deden we ons best om vooruit te komen. En na al deze techniek training was het tijd voor het lopen.
 photo D8628DE3-E49B-405D-BFD2-D5A1486C89A3_zpsw4owlv9z.jpg
We gingen een interval doen we begonnen met 2×4 minuten met iedere keer een minuut rust. Gevolg door 2×3 minuten met weer iedere keer een minuut rust, vervolgens 2×2 minuten met een minuut rust en als laatste 2×1 minuut met 1 minuut rust. Ik bleef lekker een beetje achterin de groep hangen want de hardere lopers gingen mij echt te snel! Dus deden we het rustig aan. Nicole hield mij in toom wanneer ik te snel ging dus het ging eigenlijk wel lekker!
 photo 315AAA85-E307-4E76-8F66-A914E2AB52C1_zpsakdaip7r.jpg
Na de training kregen de meiden die de 10 mijl gaan lopen het kledingpakket uitgereikt! Het pakket bestond uit een jasje, een shirt (of singlet) en een driekwartbroek, natuurlijk moest alles even gepast worden en de outfits zijn te gek! Daar zal het aanstaande zondag in ieder geval niet aan liggen!
 photo 98C020BD-DDC6-4FA8-A290-098729321367_zpsryl8t7iw.jpg
Daarna kregen we allemaal nog een verassing, Het PR bureau heeft voor ons allemaal een super mooi fashion horloge gekregen, dit horloge heeft ook een ingebouwde stappenteller, dat was nog eens een verassing!
 photo 62524FA6-5D3B-4D00-97B3-045DD0DADFB4_zps0awen14k.jpg
Daarna werden er natuurlijk nog een hele hoop foto’s gemaakt, zoveel dat de beheerder van de Atletiekbaan een beetje geĂ¯rriteerd ging kijken (bloggers onder elkaar). Dus na de honderden foto’s gingen we van de baan af.

Na dit event ging iedereen weer zijn eigen weg! En ging ik mij voorbereiden op Antwerpen!
Lieve Marjon en Anita, super bedankt voor dit event! Ik kan niet wachten op Antwerpen! Dat wordt vast een groot feest!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.