Event: Ugly Sweater Run

3843EDF3-C9BB-4294-B73E-B4A0F3B7CAD2
Met mijn verjaardag kreeg ik een startbewijs voor de Ugly Christmas Sweater Run. En afgelopen zaterdag was het zo ver. Samen met mijn zus en Margon gingen we deze social run rennen. En Social dat waren we.

Rond half 2 hadden we afgesproken op station Amsterdam Zuid, bij de Starbucks. Omdat onze trein nogal ongelukkig reed waren mijn zus en ik daar al om 1 uur. Eerst even snel een klein hapje scoren en daarna naar de Starbucks, terwijl wij rustig aan onze koffie aan het nippen waren kwam Margon aangelopen. Gelijk was het een gezellige boel. Wij kunnen met zijn drieen de Starbucks op zijn kop zetten. Of de medewerkers daar blij mee waren weten we nog steeds niet.

Na een half uurtje ofzo beginnen we te lopen richting het Vondelpark want daar is de start. De lucht is grijs, maar het is nog droog, al kwekkend komen we in het Vondelpark aan en lopen we nog een stuk. Ondertussen is de lucht donker en vallen de druppels uit de lucht. Als we bij de start aankomen zijn de lichte druppels veranderd in mega druppels. We wachten tot we echt onze tassen moeten afgegeven en beginnen ons naar de start te begeven. Margon loopt deze run niet voor het eerst en zij weet hoe we snel bij de start komen. En inderdaad voor we het weten staan we vooraan. we zijn inmiddels al redelijk doorweekt. Maar proberen nog een beetje te schuilen onder de startboog, wat totaal niet werkt!

Uiteindelijk mogen we vrij vlot van start en we zijn weg. Gelijk laten we ons tempo zakken, het is een social run en wij zijn van plan om hem ook echt als Social te gebruiken. Terwijl er een hele hoop horde mensen ons voorbij lopen hobbelen wij lekker door, ondertussen regent het ook nog flink. Inmiddels zijn we alle 3 lekker doorweekt maar dat mag de pret nog steeds niet drukken! We kletsen nog steeds door.

De route bestaat uit twee rondjes van 2,5 km en als we richting de finish komen, we twijfelen of we al richting de finish moeten. Margon en ik laten het aan mijn zus over en die is standvastig. We hebben voor 5km geld neergelegd dus we lopen er ook 5 en dus lopen we ook het tweede rondje. Het tweede rondje is een stuk rustiger dan het eerste rondje, veel mensen zijn al afgehaakt in verband met de regen, maar wij bikkelen door! Na het tweede rondje gaan we wel richting de finish boog en krijgen we een mooie gouden glimmer om onze nek.

Na de finish nemen we het drankje aan wat we bij de finish krijgen. En maken we nog snel een foto met DJ Flyon. We praten nog met wat mensen terwijl wij onderweg gaan naar onze tassen. Ergens vinden we een tentje waar we ons kunnen omkleden, gelukkig waren we alle drie zo slim om droge kleren mee te nemen! Als we droge kleding aan hebben lopen we richting de metro. Het plan was om nog een hapje te gaan eten maar we hebben het zo koud dat we alle 3 besluiten om naar huis te gaan. Op het station nemen we afscheid van Margon (maar dat is nooit voor lange duur) en gaan we naar huis.
Op Utrecht Centraal neem ik met mijn zus nog een klein hapje en gaan we verder naar huis.
Eenmaal thuis merk ik pas hou koud ik ben, ik stop kranten in mijn schoenen, hang mijn natte kleding uit en spring onder de douche daar blijf ik lekker lang staan totdat ik warm ben.

Uiteindelijk maakte de regen niet zo veel uit, we hebben een ontzettend gezellige middag gehad die veel te snel voorbij was! Op naar de volgende gezellige run!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.