Event: Vestingloop ’s Hertogenbosch

c2b72687-650d-4b69-9f81-85ffb756fb8c
Afgelopen zondag was de Vestingloop in Den Bosch, een loop die ik nog niet gelopen had! Hoe ging die eigenlijk?

De voorbereidingen 
De voorbereidingen waren niet best, zeker niet de zaterdag, dit keer zat het niet in het drinken, want ik had genoeg water gedronken. Maar ik sloot mijn ogen niet voor half 1 in de nacht en als je de volgende ochtend al voor 7 uur wakker ben (en heel veel tussendoor) dan gaat dat niet in je koude kleren zitten kan ik je vertellen.

timefinish_800-offline_bwf_6792

Wedstrijd
Ik was ruim op tijd wakker, trok mijn kleren aan. ontbijten en op tijd op pad, ’s Herteogenbosch is maar een half uurtje met de sprinter, dus al snel waren wij op de plek van bestemming. Daar aangekomen vonden we al snel Meike en haar man. Even gedag zeggen, naar de toiletten en de tassen wegbrengen. Daar kwamen we in de eerste rij, het liep niet heel snel door maar toch stonden wij op tijd in het startvak, tijd voor de race.
Ik heb altijd een hekel aan startvakmomenten, het is er altijd zo een druk moment, daar krijg ik het altijd een beetje benauwd van, dus ben ik blij als het startvak in beweging komt en ik weer wat meer ruimte krijg. Robert Lathouwers schiet ons weg en na een succeswens ben ik ook weg.
De eerste kilometer verloopt wat rommelig het is druk op het parcours. Maar al snel wordt het breder en wordt het ruimer.Ik heb de vaart erin, mijn benen voelen goed, wel merk ik dat ik iets te snel van start ben gegaan, maar dat geeft niet, ik loop gewoon lekker door.
Kilometer 1 vlieg voorbij wat ook aan mijn tijd te zien is want kilometer 0 tot 1 loop ik in 6.26.

We duiken kleinere straatjes in en eigenlijk loop ik nog steeds lekker.
Ik heb eigenlijk nergens last van behalve van een kleine kramp in mijn kuiten, het is niet hinderlijk maar ik voel het wel, ik laat mijn tempo dan ook wat zakken en loop 6.56 in kilometer 1 tot 2.
Eigenlijk loop het lekker door, op de blog van Lilian las ik over een tunnel onder het spoor door en dat je daar nog even rustig aan moet doen, dat doe ik dan ook , ik loop 7.19 in kilometer 2-3.
We krijgen een waterpunt en ik besluit wat water te nemen. Even een klein stukje lopen terwijl ik mijn water op drink. Ik gooi ook nog wat over mijn polsen. en kilometer 3-4 doe ik 7.13 over.
timefinish_nikon-dsc-d810-00000000000000000000000006038503_6043-2019-05-26-11-08-12.244760
Ik merk dat ik door de rustigere laatste twee kilometers wat meer over heb, dus ik begin te versnellen, daarnaast herken ik stukken en soms denk ik: ooh we gaan daar heen en dan zijn we er, helaas is dat niet zo en laat het parcours mij toch kleine straatjes van ’s Hertogenbosch zien. Bij de laatste meters zie ik ineens Rochelle en Manon staan, ik zwaai en ik krijg een ook een ontzettende boost hiervan en kan er een super eindsprint inzetten, mijn laatste kilometer loop ik dan ook in 6.45.
Ik finish uiteindelijk in 34.52, niet slecht en redelijk tevreden.

Na de finish voel ik mij niet super moe, ik ga ontzettend zweten, maar dat geef niet, ik voel mij goed! Haal snel wat drinken en neem mijn medaille aan. Op het plein bij de finish is het een beetje een chaos, ik mis bijna het medaille punt omdat het niet echt overzichtelijk is en iedereen er bij kan komen. Ik vind redelijk vlot mijn zus en mijn vader zien we bij het Instagram meetingpoint. Dat punt is wel handig. Mijn vader is net bij het tassenophaalpunt geweest en de tassen waren er nog niet, maar die kwamen 10 minuten later aan.  Ik kleed mij snel om en we verlaten de drukke parade
ff0ff625-ece3-47d3-8607-61c126ed03c7
After
Mijn vader heeft een PR gelopen en een PR betekend Patat (of zoals hij zei Mc Donalds). Ik besluit deze ronde over te slaan en heb er echt geen zin in! Wel ben ik licht teleurgesteld omdat Jan de Groot dicht is. Eenmaal op het station koop ik bij de appie een eiwrap met zalm, een proteinebar en wat te drinken. In de trein eet ik die op. En niet veel later zijn we weer thuis waar ik de rest van de dag relaxt. Tevreden en op naar een volgende run.

Hebben jullie nog gelopen afgelopen weekend? En hoe ging dat?

Let me know!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.