Fiets Tag

IMG_2351
Dinsdag 23 juli had ik drie jaar mijn Live Racefiets, daarnaast ben ik heel langzaam het fietsen weer op aan het pakken (om te herstellen).
Hoogste tijd voor een Wielrentag

Wanneer besloot je te gaan racefietsen?
Op 23 juli 2016.
Nee misschien iets eerder, ik had het wel eens met mijn vriend erover gehad en we zouden dat jaar in september naar Gran Canaria gaan, daar (was het plan) dat we fietsen gingen huren om te kijken of ik het leuk zou vinden. Maar tijdens een rondje surfen op het internet kwam vriendlief erachter dat er super goede acties waren in verband met de Tour. We gingen kijken en tsja, meestal komt er van kijken bij ons wel kopen. Ik reeg deze fiets voor mijn verjaardag (die in oktober pas plaats vond.
Achteraf ben ik blij dat ik mijn fiets eerder heb gekocht en dat we niet hebben gewacht tot Gran Canaria, we bleven namelijk in een plaatsje in een dal en we zouden dus veel bergen op moeten fietsen en ik denk dat ik dat niet leuk had gevonde. Ik ben echt een platte fietster
Fiets
Wat was jouw beginnersfout/ valkuil?
Mijn allereerste fout was oefenen met klikpedalen en dan eerst remmen en dan uitklikken. Daardoor viel ik om, omdat ik oefenende in mijn gewone kleren had ik naast mooie knieƫn ook een kapotte broek.
En daarnaast heb ik de klassieke rechts uitklikken en links hangen ook een keer gehad, dit was tijdens de Amstel Gold en leverde naast een flinke deuk in mijn ego, ook een prachtige zwarte blauwe plek op.

Heb je wel eens last gehad van blessures?
Ik heb nooit echt last gehad van fietsblessures of tenzij je fietsangst meerekent. Ik ben een tijdje bang geweest om te wielrennen omdat ik bang was om te vallen. Inmiddels hebben we de klikpedalen verwijderd en fiets ik weer wat meer.
IMG_2132
Wat is jouw fietsoutfit?
Ik heb twee soorten fietsbroeken en een hoop shirtjes, maar toch pak ik steeds mijn outfit van Pearl Izumi, die vind ik gewoon heel fijn om aan te hebben tijdens het fietsen.

Gebruik je apps tijdens het fietsen?
Ik fiets met een Garmin Edge 520 inclusief toebehoren. Dit is een oude van Ramon. Daarnaast gebruik ik Strava (natuurlijk).

Maakt fietsen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Ik fiets bijna nooit alleen maar altijd met Ramon. Onderweg praten we eigenlijk heel veel, dus ik denk dat ik dan toch kies voor heerlijk om de dag door te nemen.

Wat staat er nog op je wishlist?
Qua fietsen heb ik niet echt nog dingen op mijn whislist. Ik zou wel heel graag een nieuwe Garmin voor om mijn pols willen hebben. Zodat alles net wat beter synchroniseert.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.