Fietsangst

IMG_9597
Weet je nog, 2 jaar geleden kreeg ik van vriendlief een prachtige racefiets van Liv, maar ik ging steeds minder op de fiets. Waarom dan?

De eerste tijd dacht ik, lopen vind ik leuker tot we afgelopen weekend naar een fietswinkel gingen. Lachend zei ik tegen vriendlief, ik koop geen Carbon fiets want ieder seizoen val ik minimaal een keer. Waarop hij zei: je heb gewoon fietsangst ontwikkeld.

Ergens had die gelijk, ik had fietsangst ontwikkeld…hoe dan?

Tijdens de Amstel Gold Race maakte ik de klassieke fout door verkeerd uit te klikken, ik klikte rechts uit en ging links hangen ik stopte naast Celeste en viel vol op Celeste de fiets, kon niet meer uitklikken, werd geholpen door diverse mensen en voelde mij ontzettend stom! Hoe had dit kunnen gebeuren? De blauwe plek die op mijn kont zat heeft mij nog weken aan deze stomme valpartij herinnert.

Uiteindelijk ben ik afgelopen zomer nog wel 1x wezen fietsen, maar echt prettig zat ik niet, al deed ik mij voor als een stoere Chick die op de fiets zat met klikpedalen, ik was blij dat ik thuis was.

Afgelopen werd de fiets op de tacx gezet en zelfs toen zat ik er maar 1 keer op. Je zit een stuk veiliger maar ik was druk met Berlijn en fietsen deed ik wel als ik niet kon rennen, maar ik kon altijd rennen dus fietste ik niet. Afgelopen week is de fiets weer van boven naar de schuur gebracht en daar hangt die weer mooi.

Maar goed! Terug naar het weekend dat vriendlief het zei over dat fiets angst. Ik moet daar vanaf en ik vind het fietsen wel leuk, maar die schoenen! Dus bedachten we gelijk een oplossing: binnenkort gewoon fietsen met gewone sportschoenen! Als ik het vertrouwen in het (race)fietsen weer heb, dan gaan we weer fietsen met klikpedalen en tot die tijd dan maar geen stoere chickfiets maar gewoon een meisje op een racefiets met normale sportschoenen.

Xoxo

2 thoughts on “Fietsangst

  1. Deborah

    Snap je heel goed. Het lijkt mij heel tof een racefiets maar durf niet ivm de klikpedalen. Maar geel goed dat je met “Gewone ” schoenen gaat .

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.