Gewoontes die wij ontwikkelen die we normaal nooit doen

IMG_4991
Bizarre tijden vraag om bizarre aanpassingen. Of nou ja, bizar. Doordat we zoveel thuis zitten hebben we toch wel andere gewoontes ontwikkelt dan normaal. Dat wordt wat als we straks weer vol aan de bak kunnen.

Eten met Annemerel
Huh? Eten met Annemerel, ja zeker! Al voor het Coronatijdperk is Annemerel weer aan het vlogen geslagen en sinds het Coronatijdperk eten wij met bord op schoot en kijken we Annemerel. Vriendlief begint al te roepen welk tempo gaan we lopen? Na Annemerel volgen er meestal nog meer YouTube series om te kijken. Maar die volg ik allemaal al niet meer.

Douchen midden op de dag
Na het sporten gaan we douchen dat is logisch, maar doordat ik nu soms tijd heb om midden op de dag te lopen (en dus wat langer door te werken). Douche ik ineens midden op de dag, rond 1500 uur bijvoorbeeld! Een aparte gewoonte. Om het nog wat te nuanceren. Dit gebeurd voornamelijk in het weekend!

Even op bed liggen
In navolging van het douchen, na het douchen even op bed liggen midden op de dag. Nee ik ga niet slapen, maar ik smeer na het douchen altijd even mijn benen in en dat moet toch even intrekken. En daarnaast vind ik het ook wel heel rustgevend.

Samen koffiedrinken
Vriendlief werkt op dit moment sowieso thuis, ik werk 1 a 2 dagen thuis. Op de dagen dat we thuis werken hebben we het ritueel ontwikkeld van 10.00 uur is het tijd om samen even een kopje koffie te drinken. Meestal eten we een tussendoortje op dat moment ook en kletsen we over niets. Want laten we heel eerlijk zijn, we maken weinig mee!

Avondwandelingetjes
Bijna iedere avond gaan we een klein rondje wandelen, een rondje van 3 a 4 km wandelen we. Ik kan natuurlijk nog fietsen naar mijn werk maar vriendlief hoef niet meer naar kantoor en beweegt minder, hij is lang en heeft door het vele zitten soms last van zijn rug. Dus proberen we regelmatig een wandeling te maken zodat alle spieren in beweging blijven.

Eten bezorgen/afhalen
Voor de corona uitbraak gingen we wel eens uit eten. En niet drie sterren maar gewoon een lekker hapje! Nu halen we een keer in de twee weken iets bij de lokale ondernemer. Zo steunen we het dorp en eten we toch wat lekkers! Het zijn mijn uitjes van de week! En ik geniet er vol van!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.