Girl on A mission: De eerste rare week is begonnen

08ADA5F8-C4C2-4630-8D78-3CCFCC77B87B

De eerste week van verplicht thuiswerken, verplicht thuis zijn en van social distance.

Maandag
Ik ga naar mijn werk, want ik heb kantoordienst. We komen er al snel achter, zonder al die bezoekers is er niet veel te doen. Dus mijn collega en ik besluiten een beroep te doen op de back officers, doe vooral weinig en wij gaan wel aan de slag! In de avond doen vriendlief en ik ook weinig, ik merk dat we een beetje ontdaan zijn. Vriendlief krijgt om 18.00 uur de melding dat hij niet meer naar kantoor hoeft te komen. Dus vanaf nu werkt hij thuis.

Dinsdag 
Een thuiswerkdag, ik vind het maar raar en kan in het begin mijn draai niet echt vinden, maar al snel ben ik lekker aan het werk, een nadeel, mijn werk droog redelijk snel op, ik heb altijd heel veel werk van inlopers en thuis heb ik dat natuurlijk niet echt (op kantoor ook niet). Dus wissel ik mijn werk af met facilitaire klusjes rond het huis, zo maak ik de douchehoek schoon terwijl ik werk. Rond 16.00 uur sluit ik mijn laptop af en ga ik een rondje wandelen. Ik probeer mijzelf bezig te houden maar het is lastig.

Woensdag Ben ik vrij maar ondanks dat ben ik vroeg wakker, ik doe even wat boodschappen en haal wat te eten voor dinsdag (we denken nu nog meer vooruit met het eten). Daarna ga ik aan de schoonmaak samen met mijn moeder, terwijl ik de boven ramen zeem maak zij de badkamer schoon, beneden ga ik aan de slag met het konijn en lapt mijn moeder de ramen. Uiteindelijk is om 14.00 uur de kamer weer helemaal spik en span en kan het chillen beginnen. Maar eigenlijk ben ik het chillen al snel zat en ben ik redelijk onrustig. Maar goed uiteindelijk ben ik blij als ik weer lekker op tijd in mijn bedje lig. We proberen zoveel mogelijk ritme vast te houden nu de dagen zo raar zijn.

Donderdag Ik mag naar kantoor! Ik ben nog nooit zo blij geweest, ik ga op de fiets naar mijn werk en zelfs dat vind ik fijn! De werkdag gaat semi snel voorbij en ik merk dat ik door een dag in een andere omgeving mij een stuk beter voel en wat andere mensen spreek, het is gezellig met vriendlief maar toch we doen weinig en hebben elkaar weinig te vertellen (al bellen we wel 100x op een dag). In de avond doen we weer weinig.

Vrijdag Weer een dag op kantoor en niet mijn beste dag, ik merk dat ik wat moeite heb met een aantal dingen, zoals dingen uit handen geven en dat is juist wat er nu moet gebeuren. Ik weet niet wat er op dit moment gebeurd en dat vind ik lastig. Als ik naar huis fiets merk ik ook dat ik geirriteerd ben. Maar eenmaal thuis heeft vriendlief lekker gekookt en is het tijd om te eten, na het eten kijken we wat series en gaan we op tijd naar bed.

Zaterdag Het weekend staat bij ons op dit moment voor schoonmaken, vriendlief poetst nog een keer wat kalkvlekken weg in de badkamer terwijl ik de boekenkast even opruim. Hierna gaan we wat eten en niet veel later trek ik voor het eerst in twee weken mijn hardloopschoenen aan. Van het RIVM mag je nog steeds naar buiten als je maar afstand houdt. Bewegen is goed voor de weerstand als je maar niet keihard traint en dat neem ik van harte. Ik loop in een rustig tempo een rondje na ongeveer 5km kom ik weer tevreden thuis.

Zondag Zondagen vind ik altijd wat lastiger, maar nu helemaal! Ik ben wat aan het lummelen en uiteindelijk ruimen we nog wat kleine dingetjes op. Hierna gaan we een spelletje spelen en bestellen we wat te eten. Na het eten hangen we nog wat op de bank en daarna gaan we naar bed. Op naar weer een nieuwe maar aparte week.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.