Girl on a mission: On Holiday

6114C2C8-3CD5-4559-A1BC-168699BADCC7
Zoals je misschien wel op mijn Instagram kom zien had ik lekker twee weken vrij waarvan ik anderhalve week weg ging. Ik zat heerlijk in Dubai, maar dat betekend niet dat ik stil gezeten heb! Vandaag een recap van de afgelopen twee weken!

maandag 16 september
De eerste dag van mijn vakantie, we doen heerlijk rustig aan! Doen wat boodschappen en brengen het konijn naar mijn ouders in de avond ga ik naar Soes enzo. De training gaat niet zoals gepland, maar dat mag niet baten, ik heb vakantie!

Dinsdag 17 september
Weer een rustige dag, ik draai wat wasjes en pak mijn koffer in. Voor de rest chillen we hem keihard!

Woensdag 18 september 
Weer een rustige ochtend (saai he) ik pak mijn handbagege in en verder verveel ik mij te pletter! We zijn altijd druk en nu val ik in een soort gat! Ik ben blij als we rond 1830 uur de trein naar Schipholnemen! We hebben de nachtvlucht naar Dubai! Eindelijk! We mogen weer! Dat het een zeer kort nachtje wordt weet ik nu al want ik slaap amper in het vliegtuig.

Donderdag 19 september
Om half 7 land ons vliegveld op Dubai, we lopen rustig richting de douanecontrole, hebben redelijk vlot ons bagage, daar worden we opgewacht door onze reisorganisatie en moeten we langere tijd wachten tot we in ons busje kunnen naar het hotel. We worden als laatste afgezet en we hebben mazzel. Onze kamer is nog vrij! We gaan naar de kamer en duiken gelijk een aantal uur in bed. Voor de wekker gaat ben ik weer wakker en frissen we ons op, we gaan met de shuttlebus naar de Marina Mall, heel eerlijk, dit is een van de minste malls in Dubai, maar leuk voor vermaak, we lunchen daar en winkelen wat rond, aan het eind van de avond besluiten we naar The Beach te gaan, 5 jaar geleden was dit er nog niet. We kijken naar de zonsondergang en eten bij the Cheesecake Factory, een van mijn favoriete restaurants in Dubai. We nemen de laatste Shuttlebus naar ons Hotel en gaan niet veel later slapen.

Vrijdag 20 september
Vandaag ga ik voor het eerst in mijn leven SUPpen en vriendlief gaat op de Kano. Als we op de plek van bestemming zijn duurt het niet lang voordat ik op een board zit. Maar…ik kan dit totaal niet, na een uurtje klungelen kan ik in ieder geval op mijn knieen zitten, maar staan gaat hem niet worden.
Na dit alles lunchen we weer bij the Cheesecake Factory. Hierna gaan we naar ons hotel frissen we ons weer op en gaan we naar de Dubai Mall, vandaag is de nieuwe iPhone uitgekomen en we kijken of we het wat vinden (Ja). Daarna gaan we eten bij Ding Thai Fung en slenteren we door het winkelcentrum. Om 23.30 gaan we naar huis en slapen we uit.
9F3A3BDA-C63C-4A81-B678-C3A1A6C190CC
Zaterdag 21 september
We beginnen vandaag bij het zwembad om vervolgens rond 14.00 uur naar de Emirates Mall te gaan. Emirates is een van de strengere malls in Dubai als het om kleding gaat maar ik vind het wel een van de leukere malls. We eten bij iHOP, maar dat is zo zoet dat we voor de rest van het jaar genoeg zoetigheid hebben gegeten. We winkelen nog wat door en ik vind nog een hardloopshirt. Daarna gaan we weer terug naar het hotel waar het weer tijd is om te gaan slapen.

Zondag 22 september
We blijven vandaag weer een dagje in het hotel, in de ochtend beginnen we bij het strand, maar het water is warm (wat dus echt vies is) en na de lunch besluiten we bij het zwembad te gaan liggen. Vriendlief gaat formule 1 kijken en na de formule 1 gaan we weer naar the beach (we vinden het daar leuk) waar we ons te goed doen aan Shake Shack. Daar zit ook een frozen yoghurt winkel waar we heen gaan, we beginnen heel bescheiden met forzen yoghurt en wat fruit maar al snel gaan we los met snoep en alles. Niet veel later gaan we naar huis en krijgen we spijt van al dat snoepgoed. Wij kunnen niet zo goed op suikers slapen, drinken caffeine vrije koffie en snoepen in de avond niet. Dus dit hakt er in! We slapen die nacht daardoor heel slecht!

Maandag 23 september
Vandaag gaan we de huurauto ophalen! We hebben voor 48 uur een huurauto. In het begin rijden we nog onzeker maar al snel zijn we waar we moeten zijn bij de Dubai Outlet Mall. We winkelen daar en gaan zeer goed geslaagd naar de auto. Maar ik ben niet zo lekker, ik heb altijd een dag in de vakantie dat ik wat vermoeid ben en niet lekker, een soort stress wat loskomt. Dus we gaan naar de hotel kamer en daar ga ik een paar uurtjes slapen, daarna voel ik mij een stuk beter en gaan we na the Point om te eten, the point is ook heel gezellig! We gaan eten bij een tentje wat heel veel vlees verkoopt en we eten dan ook een heerlijk stukje vlees! Daarna nemen we nog een toetje die we delen en we nemen nog een drankje, het is namelijk de verjaardag van Saudi Arabia en we krijgen een prachtig vuurwerk te zien. Hierna gaan we weer naar de kamer waar we redelijk op tijd op bed liggen.

150F3CBA-DDBA-4ADD-8036-A6A227947C60

Dinsdag 24 september
Vandaag gooien we onze hardloopspullen in de auto want we gaan naar Abu Dhabi. Maar eerst gaan we naar La Mer. Het is stil bij La Mer dus besluiten we door te rijden naar de Dubai Village Outlet. De outlet ligt praktisch midden in de woestijn en de weg die we moeten rijden is dan ook erg stil! Maar we zijn er! We besluiten eerst wat te gaan eten en daarna gaan we winkelen. Als het rond 16.00 uur kleden we ons in de toiletten om en rijden we naar Abu Dhabi. om 18.00 uur gaat het hek open en mogen we het formule 1 circuit op om een rondje te gaan hardlopen. Maar echt hardlopen wordt het niet. Het is namelijk nog boven de 38 graden daarom besluiten vriendlief en ik veel te wandelen en flink wat foto’s te maken. Na een rondje gaan we richting de hotel kamer nemen we snel een douche en rijden we weer richting the Point om een hapje te eten. Daarna duiken we ons bed in!

Woensdag 25 september
Vandaag zijn we op tijd wakker, we brengen onze huurauto terug (die we echt gaan missen want hij was zo fijn) en gaan richting de oude stad. De oude stad doet ons al snel denken aan Marrakech, we worden gelijk aangesproken of mensen ons konden helpen, de winkels zijn niet super boeiend en eigenlijk zijn we het al snel zat. Dus…we lopen terug naar de metro (waar we weer een aantal keer worden aangesproken) en gaan we weer naar de Dubai Mall. Daar lunchen we en lopen we weer wat rond. Daarna gaan we met de metro terug naar richting Atlanta Hotel, dus moeten we via de monorail. Wat ik erg grappig en leuk vond. Daarna kleden we ons om want we hebben een restaurant gereserveerd.
Gabriella en haar man hadden ons de tip gegeven om op woensdag bij Gordon Ramsey te gaan eten, op woensdag is er namelijk Wellington Wednesday. We krijgen diverse voorgerechten, als hoofdgerecht natuurlijk de befaamde beef Wellington (ZO LEKKER) en diverse toetjes. Het was heerlijk en met een vol buikje gaan we dan ook naar huis! Lekker slapen!

Donderdag 26 september 
We beginnen weer bij het zwembad, daarna gaan we naar de Marina Mall. Daar lunchen we om de metro en een taxi te nemen naar onze bestemming. We gaan namelijk bootje varen, niet zo maar bootje varen, we gaan op een roeiboot met een soort Jet-Ski achtig bootje, maar we worden wel gewaarschuwd, de zee is ruw. Ik ben een echte held op sokken en ga veilig achter vriendlief zitten, laat hem maar varen. We klappen een aantal keer flink op het water en twee keer mag ik bijna mijn tanden wisselen omdat ik met mijn kin op de schouder, maar als we op de terugweg zijn heb ik er plezier in. Als we terug zijn krijgen we nog een drankje en al snel nemen we de taxi en de metro om weer naar the Beach te gaan. Daar eten we nog 1x bij The Cheesecake factory, daarna gaan we naar huis en pakken we de koffers in.

CE5144D3-372D-415F-89DA-5E589C1D9E9B

Vrijdag 27 september
We worden wakker en gaan ontbijten om 11.15 gaan we richting het vliegveld, we checken in en gaan nog even lunchen, als een van de laatste stappen we het vliegtuig in (iets met traditie). En gaan op huis aan. Om 20.00 uur landden we en gelukkig staan mijn zwager en schoonzusje te wachten op ons die ons naar huis brengen. Als we eenmaal thuis zijn duiken we gelijk ons bed in.

Zaterdag 28 september
Hallo Jetleg! Ookal is er een tijdsverschil van maar 2 uur. We zijn om 06.00 uur wakker! Om 8 uur zitten we aan het ontbijt en hebben we de koffers al uitgepakt, we kijken wat series terug en halen ons konijntje weer op bij mijn ouders. We doen wat boodschappen en daarna kunnen we chillen, dat doen we dan ook! Niet veel meer.

Zondag 29 september
Tijd voor wat beweging! We gaan naar de sportschool want er wordt slecht weer voorspeld! Ik besluit heerlijk te gaan lopen op de loopband, na iets meer dan 30 minuten heb ik er 4 kilometer op zitten, niet slecht! Voor 12.00 uur zijn we weer thuis! Verder is het een soort sportdag op de bank, we kijken formule 1 WK wielrennen, Atletiek en ga zo maar door om 20.00 uur is het tijd voor expeditie en daarna gaan we naar bed! Tijd om na 2 weken weer de wekker te zetten!

Tijd voor de laatste week voor de voorbereiding van de Singelloop!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.