Girl on a Mission: Start van Have a good Summer Run

634EBF56-6D27-441E-8B47-461C12496F7B
Ondanks alles vliegen de weken voorbij! En is de zomer gestart. En deze zomer ga ik een hoop have a good runs hebben.

Maandag Have a good summer run van Annemerel en Tuur is gestart en ik heb mij opgegeven, niet om een PR te lopen, maar om wat houvast te houden tijdens het trainen, daarnaast is het fijn om wat krachtoefeningen te kunnen doen. Maar vandaag heb ik samen met vriendlief een tempoduurloop staan. We gaan optijd weg maar ondanks dat is het al lekker warm. Na een uurtje komen we bezweet thuis. We douchen, lunchen en ik maak ook nog even de sushirijst klaar. Daarna vertrekken we naar het huis van mijn ouders voor een duik ik het zwembad! Na de duik drogen we op en gaan we weer naar huis. In de avond eten we lekker zelfgemaakte PokeBowl! En doen we rustig aan.

Dinsdag Vandaag wordt weer een warme dag! Ik mag op kantoor werken! Dus ik zit heerlijk in de climate control. In de pauze ga ik lekker met mijn collega naar buiten om te genieten van het zonnetje! Het is echt heerlijk weer! Na mijn werk fiets ik naar huis en thuis kookt vriendlief heerlijk! De rest van de dag doen we eigenlijk weinig.

Woensdag Ik ben weer vrij en begin vroeg met de schoonmaak. Na de lunch ga ik weer naar mijn ouders voor een duik in het zwembad. Helaas is het zwembad weer ijskoud dus ben ik er na 1 duik al klaar mee! Als ik opgedroogd ben ga ik weer naar huis en is het alweer bijna etenstijd. Na het eten ga ik richting de loopgroep het is vandaag Global Running Day en hiervoor is er weer een leuk figuurtje uitgezet. We gaan lopen. Het is best warm maar dat mag de pret niet drukken. Na ongeveer 7km komen we bezweet en wel terug! Het was een pittige run maar ik ben blij dat ik het gedaan heb!

Donderdag Als ik donderdag opsta voel ik mijn Hamstrings. Ik weet niet wat het de afgelopen weken is maar na elke training heb ik de volgende dag echt pijn aan mijn hamstrings! Stiekem vraag ik mij af of dit wel goed is! Ik hou het allemaal even in de gaten, probeer wat te stretchen maar echt fijn voelt het niet. Onder werktijd probeer ik wat meer te wandelen maar dat vind ik soms behoorlijk doelloos. Aan het eind van de dag is het probleem niet echt opgelost en ga ik met pijnlijke hamstrings naar bed.

Vrijdag Ook vrijdag voel ik mijn Hamstrings nog steeds en denk ik dit is niet goed, wel heb ik er een kleine theorie op los gelaten, op mijn werk beweeg ik nu aanzienlijk minder ook was ik gisteren en vandaag met de auto naar mijn werk terwijl ik normaal met de fiets ga. Dus ik beweeg minder ik denk dat mijn hamstrings (en ikzelf) dat ook niet zo leuk vinden! Dus probeer ik nog meer te wandelen op het werk, iets wat door de rust niet echt lukt! Als ik in de avond thuis ben

Zaterdag Ik heb een beetje een meh dag! Als ik wakker word is het namelijk super donker en het regent na het ontbijt kruip ik onder een dekentje op de bank. De hele dag ben ik een beetje chagerijnig. Op de planning staat eigenlijk een anerobe drempeltest. Deze staat er al de hele week op maar ik heb weinig zin. Of eigenlijk geen zin is een groot woord ik zie er tegenop. Ik heb namelijk het idee dat ik uit mijn comfortzone moet en daar hou ik niet van. Daarnaast heb ik mijn waardes al gemeten in 2018 en ja ik ben aardig verbeterd maar ik hou gewoon eenmaal van comfort! Dus stel ik uit! We gaan even naar mijn ouders om wat te drinken en daarna gaan we naar huis en eten we soep. In de avond ben ik weer druk met Animal Crossing de is maar weinig op TV want het zomer seizoen is weer begonnen en dat betekend weinig op tv. Maar goed, we weten ons uiteindelijk te vermaken. We gaan redelijk op tijd naar bed. Morgen wordt de wind minder en ik wil toch echt die test gaan doen!

Zondag
Netzoals zaterdag begint deze ochtend ook langzaam en regenachtig, na een heerlijk ontbijt plof ik op de bank en hang ik daar een poosje. Als ik op buienradar kijk zie ik dat het droog is en voorlopig droog blijft. Dit is mijn kans! Ik loop naar boven (laat vriendlief verbaast achter), ik kleed mij om, omdat ik mijn hartslag nauwkeuriger wil meten doe ik mijn hartslagband op, als ik helemaal aangekleed ben geef ik vriendlief een kus en ga ik naar buiten. Ik kijk op mijn horloge en hij geeft aan er geen externe hartslagmeter verbonden is. Hoe dan?  O ja, ik heb de band wel om gedaan maar ik ben de meter zelf vergeten! Handig! En dan kan ik op pad om een schatting te maken wat mijn anaerobe drempel is. Eerst een warming up, wat rekken en strekken, sprintjes en dan door voor de echte test. Ik had van te voren gedacht dat de test heel zwaar was maar eigenlijk viel het mij alles mee! Dus ben ik opgelucht als de test er op zit! Waar heb ik mij zo druk over zitten maken?
Als ik terug ben lunchen we wat, ondertussen zit vriendlief zijn halve marathon berekeningen te maken. Daaruit blijkt dat hij vandaag een benchmarkrun heeft (9 minuten inclusief in en uitlopen). Hij besluit ook te gaan of ik mee ga. Natuurlijk. Na het inlopen gaat hij aan de gang en ben ik hem kwijt. Het zijn maar 5 minuten maar hij verdwijnt helemaal uit het zicht en ik weet niet waar die is. Uiteindelijk duikt die achter mij ineens tevoorschijn. We lopen samen verder naar huis en daarna gaan we ons opfrissen. Hierna chill ik hem nog even en na het eten chill ik hem nog harder.
We gaan niet te laat naar bed want er is weer een nieuwe week! En deze wil ik toch semifris beginnen.

Hoe was jouw week?
XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.