Halve marathon perikelen – for the last time!

 photo IMG_1844_zpsl5q2lgdk.jpg
Ja, de laatste halve marathon perikelen, ik heb een besluit genomen!

Ik ga de halve marathon lopen! En eigenlijk heb ik daar ontzettend veel zin in! Ik ga gewoon de halve lopen en ik ga mijzelf geen tijdsdruk geven! Ik ga genieten van de 21 kilometer (en de 100 meter).

Mijn plan van aanpak is als volgt, volgende week kom ik thuis van mijn vakantie. Als het goed is (ik tik dit vooruit zodat jullie mij niet hoeven te missen) heb ik daar een paar kleine rondjes gelopen (in ieder geval 1! Dat was zeker mijn doel). Daarnaast heb ik daar ook nog op de fiets gezeten, al met al ben ik dus sportief bezig geweest.

Aankomende week ben ik nog vrij een van deze dagen ga ik mijn laatste lange loop doen, namelijk tussen de 15 en 18 km. Ik heb een route uitgestippeld en ik kan deze verlengen naar 18, het is net hoe de loop gaat. Ik loop ook nog ergens een van deze weken een loop van 10 km en dan is het denk ik ongeveer tijd om mij echt voor te bereiden voor de halve marathon. Als ik het nu tik krijg ik een kriebel in mijn buik. Een goeie kriebel, deze kreeg ik ook toen ik met de dam tot damloop begon. En om heel eerlijk te zijn zag ik ook tegen deze twee lopen op. En ook in de loop van Leiden zag ik ontzettend op tegen de 10 km en uiteindelijk ging het allemaal goed. Ik weet dat een halve marathon niet te vergelijken is met 10 km of met 10 EM. Maar ik ga er gewoon van genieten. Voor mij is het gewoon nu of nooit en ik kan niet falen! Ik ben er gewoon helemaal klaar voor.

Ik heb er zin in en ik ga er gewoon met veel plezier heen! Ik vergeet soms een van de belangrijkste reden waarom ik ben gaan lopen: Ik heb namelijk plezier in lopen! En dat is het enige wat 17 oktober gaat tellen plezier hebben en dat 21 km lang (oke 18 km de laatste 3 worden misschien zwaar).

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.