Halve marathon perikelen: Schema aanpassen

 photo IMG_1844_zpsl5q2lgdk.jpg
Terwijl bij iedereen de halve marathon voor Amsterdam koorts begint toe te slaan, komt bij mij de onzekerheid!

Uit het veld geslagen
Een paar weken geleden kreeg ik even niet zo goed nieuw, ik had een slijmbeursonsteking in mijn arm en moest rustig aan gaan doen. Als sporten kreeg ik de mededeling dat ik maar moest kijken hoe ver ik kwam, even zag ik de halve marathon voorbij vliegen, dag halve marathon. Inmiddels gaat het met mijn arm weer wat beter, maar ik moet nog steeds rustig aan doen.

Schema aanpassen
Ik heb mijn schema aangepast, niet door de onsteking, maar doordat ik even geen zin meer heb in de lange afstanden. Ik ben er bijna dat weet ik! Maar ik kan het soms gewoon niet meer opbrengen om die lange afstanden te lopen, ik ga het steeds meer zien als moeten en niet omdat ik het leuk vind, ik vraag mij zelf ook regelmatig af tijdens een loop Waarom doe ik dit? Al het trainen valt mij ontzettend zwaar! Dus pas ik mijn schema wat aan, de ene week loop ik sowieso 2a3x en 2x crossfit. De looptrainingen bestaan uit interval, duurloop en een tempoloop. De andere week train ik 2x lopen, 2x crossfit en 1x fietsen, ik ga mijn duurloop vervangen voor een rondje fietsen, of het verstandig is weet ik niet, maar ik hoop op deze manier te trainen en het plezier weer terug te krijgen in het hardlopen.

Tempo en bewijzen
Begin juni merkte ik dat ik sneller begon te worden, sneller met lopen en sterker, op dit moment merk ik dat ik langzaam ben, heel langzaam. En ik weet dat dat niet uit maakt maar eht maak mij zo onzeker over de halve marathon. Kan ik dit wel, red ik het wel. Ik kan eerlijk zeggen dat ik op dit moment onzekerder bent dan ooit over de halve marathon. Ik wil dit zo graag en ik wil zo graag bewijzen dat ik het kan dat ik mijzelf er onzeker over maak en dat is echt niet goed!

Start nummer te koop?
Vorige week was ik overduidelijk, ik verkoop mijn startnummer, vriendlief zei dat ik het niet moest doen, met de mededeling kom op je heb de Dam tot Dam ook gelopen die 5km kan je de dan ook nog wel blij, regelmatig heb ik ook op Loopmaatjes bieden startbewijs aan gestaan, maar kon ik het niet intikken, ik wil dit ook te graag.

Ja, de onzekerheden zijn erg aanwezig. Ik tik dit nu op vrijdag en zaterdag komt Gaby eten en dan ga ik dit ook allemaal zeggen, hopenlijk kan zij mij even helpen dan horen jullie dat natuurlijk ook, maar jullie moeten even wachten op de volgende Halve marathon Perikelen.

2 thoughts on “Halve marathon perikelen: Schema aanpassen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.