Halve marathon perikelen: Toch weer?

 photo IMG_1844_zpsl5q2lgdk.jpg
Na maanden het weggestopt te hebben kwam het laatst weer naar boven………

Ik wil een halve marathon lopen! Alweer? Ja Alweer!

Eerlijk is eerlijk mijn debuut op de halve marathon was geen succes! Nadat ik na 2 uur, 55 minuten en een aantal seconden over de finish kwam riep ik nooit meer! Toen ik bij het station niet goed werd riep ik nogmaals nooit meer en zo hield ik het ook even. De halve marathon was te ver voor mij, tot mijn laatste duurloop voor de Antwerpen 10 miles.

Mijn laatste duurloop voor Antwerpen was 12,5 kilometer na kilometer 8 merkte ik op hoe soepel het lopen eigenlijk ging en dacht ik dus voor het eerst na over een halve marathon, want het begon eigenlijk wel te kriebelen, toen ik redelijk fit aankwam bij kilometer punt 12,5 begon het nog meer te kriebelen, want dit ging best soepel, ook al ging het niet snel het voelde goed.

Het bleef kriebelen en toen ik na de marathon van Rotterdam met Gaby aan het bellen was sprak ik het hardop uit: Ik wil eigenlijk wel weer een halve marathon lopen.
Gelukkig kent Gaby mij inmiddels en temperde mij gelijk even. Ik moest natuurlijk nog wel goed trainen en ik vond het lopen eindelijk weer leuk laat ik het niet overhaasten. Ik moet lekker blijven lopen en het gewoon leuk blijven vinden. Ik was op de goede weg en dat moest ik vol houden,  En ik wist dat ze gelijk had. Dus stopte ik mijn halve marathon idee weer weg.

Een paar dagen later zat ik met vriendlief op de bank en hij zei het zelf: het lijk mij wel leuk om een halve marathon te lopen. Ik zei hetzelfde tegen mijn vriend als Gaby tegen mij zei (want het waren wijze woorden). En we besloten de halve marathon maar even weg te stoppen. Maar als we er een gaan lopen, dan gaan we het ergens lopen waar het groot is!

Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder. En nog steeds valt hier regelmatig de term halve marathon. En worden er kleine (onzekere) plannen gesmeed voor een halve marathon. Het is allemaal nog heel onzeker maar het lijk ons leuk om in een “grote stad” een marathon te lopen en dat zou zomaar in 2018/2019 kunnen gebeuren.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.