Hardloopdoelen, planning en plan van aanpak

 photo IMG_5211_zpskuy78k2b.jpeg
Als je mij op instagram volgt (@Lindalynn_nl) zie je met enige regelmaat de hastag RoadToPR voorbij komen. Want 2017 heeft voor mij een aantal (hardloop/fiets) doelen. Vandaag ga ik ze delen, vertel ik wat mijn planning is en wat mijn Plan van aanpak is.

Wat ben je nou eigenlijk allemaal van plan?
Mijn doel is om in 2017 een PR te lopen op de 5km en de 10EM, daarnaast wil ik mijn eerste Run-Bike-Run Sprint voltooien.
Mijn 5 km staat nu op 33.40 en ik zou hem super graag onder de 30 minuten willen lopen.
De 10 mijl wordt een echte uitdaging, deze zou ik graag rond de 2 uur willen lopen, mijn PR ligt op 2.10.12, vorig jaar liep ik de halve marathon en daar liep ik op 15 km precies 2 uur. Het is dus een flinke uitdaging.
De Run-Bike-Run is mijn eerste en daar wil ik gewoon plezier maken. Om heel eerlijk te zijn zie ik echt op tegen de wissel. Maar ook dat gaat goed komen, denk ik.
Naast deze doelen wil ik ook veel kilometers gaan fietsen, ik wil met meer vertrouwen op de fiets zitten zodat ik gewoon meer durf.

En hoe ga je dat aanpakken?
Nou simpel, trainen, nou ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar de bedoeling is dat ik 4 a 5 keer in de week train. Natuurlijk heeft mijn gewicht er ook mee te maken, eerlijk is eerlijk, toen ik mijn laatste wedstrijden hard liep was ik zo 10 kilo zwaarder, dus dat gaat ook mee werken. Daarnaast mijn Frenemie Interval, deze moet mij helpen om sneller te worden.

Ja allemaal heel leuk maar hoe ga je dat trainen dan?
Nou dat is nog puzzelen, tussen mijn werk, eten en bloggen. Maar de planning ziet er zo uit:
Maandag crossfit
Dinsdag hardlopen (optie)
Woensdag crossfi
Donderdag hardlopen interval of wielrennen
weekend hardlopen.
Ja veel en druk maar gaat goed komen.

Enne….wanneer ga je die pr’s lopen/fietsen
Nou het eerste half jaar ziet er redelijk druk uit, maar dan moet het gebeuren.
In januari en februari ga ik flink trainen. In maart ga ik mijn eerste poging wagen voor de 5km want dan ga Omodijk lopen. Mocht het hier niet lukken, dan is er geen nood aan de man. In April loop ik 10 Engelse Mijl, voor dat PR ga ik maar 1 poging wagen, lukt het niet geen nood aan de man, dan ga ik voor een leuke wedstrijd. In mei ga ik toch weer voor de 5 maar dit keer in Gemert. Mocht dit ook niet lukken, nog steeds geen probleem want dan hebben we juni. In juni loop ik mijn jaarlijks terugkerend feestje, namelijk de Loop door Houten. Al denk/weet ik dat ik daar geen PR ga lopen, maar soms moet je het gewoon proberen! Niet snel daarna ga ik naar Limburg om te fietsen, tijd voor (Nederlandse) bergen en gezelligheid. In juli/augustus ga ik mijn Run Bike Run lopen of is het fietsen?

En wat als het niet lukt?
Niet lukken is geen optie…nee dat is misschien te hard, als het niet lukt is het heel vervelend, maar er gaat niemand dood. En misschien zet ik te hoog in, over het algemeen ben ik goed in te hoog inzetten. Maar we zullen het gaan moeten zien! Ik heb er in ieder geval zin in!

Wat zijn jouw doelen en hoe ga e het aanpakken?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.