Hardlooptag

 photo Image-1_zpsiy9vzgsm.jpg

Hardlopen, ik doe het inmiddels al een tijdje en vond het wel nu wel tijd om de hardlooptag in te vullen.

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?
Ik ben in 2012 begonnen met hardlopen, het jaar daarvoor had ik een blessure omdat ik tijdens korfbal met mijn knie tussen de paal en de tegenstander ben gekomen, na een jaar revalideren was ik klaar om te sporten, maar ik durfde niet meer te korfballen, daarom begon ik met hardlopen.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?
Ik denk dat dat het te snel willen is geweest, ik kon het allemaal wel! Ook was ik in het begin slecht met het inschatten van afstanden, dan was mijn les van Evy al afgelopen en stond ik ergens midden in Houten, kon ik een heel eind weer teruglopen.

Heb je wel eens last van blessures?
Ja, ik kreeg naar een half jaar een heupverkramping, ik heb ook nog last gehad van mijn knie gehad. Verder neem ik meestal wat voorzorgsmaatregelen als ik wat voel ga ik naar de fysio.

Wat is jouw sportoutfit?
Meestal draag ik een driekwartsbroek met een shirtje of een topje, een tomtomhorloge en een SOS armbandje, mocht er wat gebeuren dan weten mensen hoe ze iemand kunnen bereiken en dergelijke.

Welke schoenen draag je tijdens het lopen, heb je nog aan- of afraders?
Ik loop zelf hard op Asics GT 2000-3 en op Nike Zoom Structure, ik heb geen aan of afraders betreffende schoenen, iedere voet is anders en heeft ook een andere schoen nodig, wat ik wel kan aanraden meet je schoenen altijd aan via een speciaalzaak!

Maakt lopen je hoofd leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?
Het verschilt en het ligt er ook echt aan hoe mijn dag is geweest, heb ik een drukke maar fijne dag gehad dan kan ik mijn hoofd leeglopen, is er iets gigantisch fout gegaan dan kan ik mijn hele dag doornemen en malen. Ik kan zelfs nog heel boos worden dan!

Wat staat er nog op je wishlist?
Qua hardloopdingen ben ik aardig voorzien inmiddels, ik vind het leuk om heel veel verschillende shirts te hebben en er zo iedere keer anders uit te zien tijdens het lopen.

Wat zijn je irritaties tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?
Ik irriteer mij mateloos aan de mensen die je tijdens het fietsen proberen te raken (en soms zelfs ook echt raken), of het feit dat je een opmerking krijg, ja ik weet het ik ben wat zwaarder maar dat maakt toch geen bal uit. Bemoedigend vind ik de knikjes die je soms van medelopers krijg of dat je ingehaald wordt en dat je dan aan kan haken. Wat ik erg leuk vind tijdens wedstrijden is dat mensen je echt kunnen helpen om je over de finish te trekken. Dat is altijd leuk!

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.