Help Schuurplekken van het rennen!

 photo IMG_9625_zpsvpfdt7yh.jpg
Schuurplekken, ik denk dat ik inmiddels aardig ervaren ben in het krijgen van schuurplekken, vandaag krijg je alles te weten over wat ik weet over schuurplekken.

Schuurplekken, de meeste mensen krijgen schuurplekken bij zijn of haar benen of bij zijn of haar hartslagband, als mannen krijg je ook nog wel eens te maken met schuurplekken bij de tepels, gelukkig hebben wij vrouwen daar minder last van. Ikzelf heb met enige regelmaat last van schuurplekken bij mijn billen, je weet wel waar dat stukje van de bil eindigt en je been begint. Daar doet het bij mij het meeste pijn.
 photo IMG_9627_zpsnal1jgw6.jpg
Het voorkomen van schuurplekjes is natuurlijk optie 1. Er zijn meerdere manieren om schuurplekken te voorkomen! Zo weet ik dat als ik meer dan 10 km ga lopen en ik draag mijn Nike Speed Tight, ik geheid schaafwonden krijg van het schuren, dus als ik meer dan 10km ga lopen dan trek ik die zeker niet aan. Daarnaast heb ik nog een tight van Decathlon, deze tight is super leuk en handig want er zit een zakje aan de zijkant en daardoor kan je makkelijk bij je gelletjes bijvoorbeeld. De eerste keer lopen ging het goed, maar tijdens een loop in Leiden kreeg ik last van schuurplekken! En niet zo een beetje ook, sindsdien ligt die in de kast. Er zijn (in mijn geval) dus tights waar ik meer last krijg van schuurplekken en thights waar ik er geen last bij van heb, de tight van Asics kan ik gewoon aan zonder schuurplekken.
 photo IMG_9635_zpsvczqr7rb.jpg
Daarnaast gebruik ik vaseline, tijdens mijn halve marathon had ik de tight aan van Asics en daarbij deed ik toch nog een klein laagje vaseline, ik weet dat de winkels speciale anti schuurmiddeltjes hebben en ik wil nog kijken of dat voor mij werkt, maar ik loop op dit moment niet meer van die lange afstanden, als ik weer ga trainen voor een langere afstand dan ga ik zeker dit testen.
 photo IMG_9630_zpsqddyndku.jpg
Soms heb ik ondanks deze maatregelen toch een schuurplek, meestal voel ik dat tijdens het douchen, dan gaat het prikken! Even balen natuurlijk, want ik had zo mijn best gedaan om dit te voorkomen! Als het een lichte schuurplek is smeer ik een dun laagje vaseline erop, vroeger smeerde ik altijd sudocreme maar ondanks dat dat goed is voor schrale babybillen smeer het niet op je schaafwond! Want dat is niet goed, sudocreme is namelijk uitdrogend en dat willen we niet! Daarnaast trek ik altijd zachtere ondergoed aan, Anita Active (o nee daar is ze weer met de Anita) heeft heel fijn ondergoed! Als ik last heb van schuurplekken trek ik altijd ondergoed aan van Anita, de stof is zacht, het zit gewoon super fijn en daarnaast irriteert het niet op de schaafplek! Win Win!

Ik hoop dat je wat aan mijn tips heb gehad en mocht je zelf nog tips hebben laat ze achter bij de comments, zo kunnen we elkaar helpen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.