Hoe bevalt het lopen op een schema

IMG_4115-280sdfsd (1)
Tussen de damloop en de zevenheuvelenloop, liep ik op schema, dit was voor mij de tweede keer dat ik echt met een op maat gemaakt schema liep en vandaag vertel ik hoe dat voor mij was.

Een kleine disclaimer vooraf: ik heb natuurlijk een blessure maar dat kwam niet door mijn schema, maar doordat ik zelf zo eigenwijs liep. Mocht je het gemist hebben: ik heb een heupblessure en kan daardoor geen lange afstanden lopen. Ik heb al een flink aantal maanden last van van mijn heup gehad en ben te eigenwijs geweest om de fysio te bellen (klik hier voor het hele verhaal).

Dit keer had ik een schema via lopen met een lach. Om te kijken klikte, ik ken Petra al wat langer en qua kletsen klikt het zeker, maar of het ook qua rennen klikte.
Daarnaast had ik nogal wat noten op mijn zang: ik wou graag op maandag trainen met de loopgroep, wil graag blijven crossfitten en er moest ook nog genoeg variatie in zitten.

Petra kwam met een schema en na mijn vakantie in oktober ging ik aan de slag.
Een fikse interval, een duurloop met versnellingen, bruggentrainingen, snellere duurlopen, Sprintjes brug op en sprintjes brug af, noem maar op, ik heb ze gehad. En wat er ook op het schema stond…..datenight!

Mijn schema was zeker uitdagend voor mij en er zat genoeg variatie in. Ik werd zeker gelukkig als er weer een training op het schema stond. Daarnaast was ik super blij met mijn houvast. Zonder schema ben ik een beetje stuurloos, ik doe maar wat en ik heb weinig motivatie (ook al staat er een wedstrijd op de planning) maar nu, ik “moest” trainen want het stond op mijn schema.
Daarnaast vond ik het heel fijn om op het schema een hokje in te kleuren als ik het gedaan had. Dus ging ik trainen want na het trainen mocht ik een hokje inkleuren.

Ja dit schema werkte voor mij! Super fijn die afwisseling en fijn op hartslag.
Petra heeft echt de best gedaan met dit schema en als ik blessure vrij ben dan gaan we zeker samen aan de slag met Berlijn.

Wil jij ook een schema van Petra, dat kan, kijk dan even op lopen met een lach voor meer informatie!

Loop jij op een schema en hoe vind je dat?

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.