Hydrateren hydrateren hydrateren

 photo Blogplaatjes_zpsf59bc542.jpg

Wat een warm weekend! Hebben jullie het allemaal een beetje gered? Zaterdag kon ik mijzelf nog redelijk uit de voeten, rustig aan doen en veel drinken, maar zondag ging het niet zo soepel als gepland! Ik was moe en sliep de hele dag, aan het einde van de dag te weinig gedronken met als resultaat een fikse hoofdpijn
Vandaar, vandaag een lesje hydrateren!

Waarom moeten we water drinken? Nou het is heel simpel ons lichaam bestaat voor ongeveer 90% uit water, water is dus belangrijk. Als we niet genoeg water drinken krijgen we een vochttekort, bij een vochttekort verliezen we vocht (duh) en belangrijke zouten en mineralen. Symptonen van een vochttekort zijn een droge mond, spierkramp, gerimpelde huid , verwarring vermoeidheid.
Tijdens het (hard)lopen een droge mond en kramp, ja dan heb je inderdaad een vochttekort, iets om op te letten tijdens het lopen!

Drinken is dus belangrijk, tijdens warme dagen drink ik het liefst water en kokoswater. Mijn water gooi al altijd in een Nike Bidon met heel veel ijs, zo blijft het lekker koel!
Op mijn werk staat een literfles en een glas, ik vul het glas en zo drink ik op een dag een liter water, met mijn gewone drinken en dergelijk krijg ik genoeg binnen.

Per dag heb je ongeveer 1,5 tot 2 liter water nodig. Meestal zie je aan je urine of je genoeg hebt gedronken, ja i know klinkt niet prettig, maar een blik in de toilet terwijl je op de flushbutton drukt, als je urine niet appelsap geel is, dan ben je aardig goed op weg naar hydratatie.

Nu moet je niet gelijk kneiterhard gaan drinken want dan bestaat er weer een kans dat je overgehydrateerd wordt en ja….dat is ook niet goed.
Te veel water verdunt als het ware je natriumgehalte (goede zouten en minerale) zonder deze minerale functioneer je niet al te best. Bij overhydratatie kan je ziek worden en zelfs erger. Dat willen we niet, het is lastig om te weten of je met dehydratatie te maken hebt over me overhydratatie want de symptonen zijn bijna het zelfde.

Bij twijfel altijd de dokter bellen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.