Ik kill niet die 7 hills

IMG_5559
Het was mijn laatste doel voor 2018, gemotiveerd door al die lopers die vorig jaar de zevenheuvelenloop dubbelde, ik zou dat ook doen. Helaas, ik ga het niet doen. Omdat ik te eigenwijs ben geweest.

Al maanden had ik wat last van een kleine irritatie in mijn heup, als ik hardliep trok de pijn weg, maar na het lopen kwam die in alle hevigheid terug.
Toen ik bij de fysio terecht kwam voor mijn kuit nam ik het terloops mee. De eerste fysio zei dat het erbij hoorde het zou weg gaan als ik sneller zou rennen.

Nu ken ik mijn eigen lichaam het beste en ik wist zeker dat dat het niet was, het was niet sneller lopen! Anders had ik het al veel langer gehad, dus zei ik tegen mijn huidige fysio dat het was opgelost en ging ik op zoek naar een andere fysio.

Tijdens mijn eerste bezoek ging er een wereld voor mij open. Niet alleen werd er naar mijn kwaal gekeken maar ook naar mijn spieren in mijn rug en benen en al snel bleek dat ik mijn spieren in mijn heup had opgeblazen, alles verkrampt, hierdoor kon ik niet een volledige mooie rotatie maken in mijn heup, er werd keihard gemobiliseerd en gestabiliseerd en er werden een hoop oefeningen gedaan. Ik mocht niet crossfitten maar hardlopen mocht ik wel, ik mocht lopen maar geen pijn voelen.

De grens van wel pijn voelen en niet pijn voelen is ontzettend dun. Maar het ging naar mijn gevoel goed.
Afgelopen weekend was de test, ik zou 14 km gaan lopen. De eerste 7 km gingen perfect, ik had nergens last van en ik had er super veel vertrouwen in. Ik ging die 7 heuvelen rocken. Na de 7km gebeurde er ineens iets heel raars, flinke steken en een hoop pijn. Oke, stoppen, even lopen en weer gaan. Maar er gebeurde precies hetzelfde. Nog een keer, lopen stoppen en gaan. Maar helaas het werkte niet, zelfs het lopen begon pijn te doen.

Na iets meer dan 7 km heb ik vriendlief gebeld of die mij op kon halen, huilend zat ik in de auto. Ik voelde mij als iemand die gefaald had.
Na een kort consult met de fysio hebben we samen besloten om niet de zevenheuvelen dag te gaan lopen. De nacht kan nog wel en die zou ik dus wel kunnen lopen maar daarna moest ik keihard gaan werken aan mijn herstel. 
c521696c2016526ebd2e65127d75d0df
Ik voel mij ontzettend klote erover, ik heb nog nooit in al die tijd dat ik hardloop een wedstrijd, waarvoor ik mij ingeschreven had niet gelopen. Maar omdat alle focus gericht moet zijn op Berlijn moest ik een keuze maken. Ga ik herstellen en knallen op Berlijn of ga ik alles naar kapot lopen en twee keer de zevenheuvelen lopen. Dan richt ik liever mijn focus op Berlijn.

Dus sta ik zondag 18 november aan de kant jullie aan te moedigen.

En…ik heb nog een startbewijs in de aanbieding voor 18 november dus mocht je willen lopen! Stuur mij even een berichtje! Over de prijs komen we wel uit!

XoXo

2 thoughts on “Ik kill niet die 7 hills

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.